Şarkısına erişim engeli getirilmişti: Turabi'den yeni hamle geldi

haberci

Yeni Üye

Şarkısına erişim engeli getirilmişti: Turabi'den yeni hamle geldi​

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talebiyle erişim engeli getirilen “Wine Me, Dine Me” şarkısına Turabi’den hızlı çözüm geldi. Tartışmalara yol açan şarkının sözlerini değiştiren Turabi, yeni versiyonunu “Kiss Me Hug Me” adıyla yayınladı.
155205700-turabi-1.jpg

155205184-turabi-4.jpg

155206247-turabi-3.jpg

155205747-turabi-6.jpg

155206700-turabi-2.jpg

155206543-turabi-5.jpg

155207075-turabi-7.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Survivor yarışmasıyla tanınan Turabi'nin İngilizce şarkısı 'Wine Me, Dine Me'nin "cinsiyetçi ifadelerle çocukların ve gençlerin zihinsel ile ruhsal gelişimini olumsuz etkileyebileceğini" belirterek videonun yayından kaldırılması için erişim engeli talep etmişti.
Bakanlık ayrıca "milyonlarca kişi tarafından kullanılan internet sitelerindeki bu içeriklerin toplumun genel yapısını bozabileceği"ni de belirtmişti.
Başvuruyu değerlendiren Ankara 6'ncı Sulh Ceza Hakimliği, Turabi'nin şarkısına erişim engeli getirdi.
ÇAREYİ SÖZLERİ DEĞİŞTİRMEKTE BULDU
ÇAREYİ SÖZLERİ DEĞİŞTİRMEKTE BULDU
Turabi ise çareyi şarkı sözlerini yenilemekte buldu. Turabi şarkısının adını 'Kiss Me Hug Me' (Beni Öp, Sarıl Bana) olarak değiştirdi.
İşte Turabi'nin şarkısının yeni versiyonunun sözleri:
Don't play with a girl's heart
She has only one
Play with her eyes
She has two
Don't be a kitty cat
Adopt one
If you don't adopt one
You won't get one
Every cat needs a home
Give one
Don't be a kitty cat
Adopt one
Monday, Tuesday, Wednesday
Thursday, Friday, 6 day
Every day is national love day
Are you coming?
Monday, Tuesday, Wednesday
Thursday, Friday, 6 day
Kiss Me Hug Me
Please love me
Kiss Me Hug Me şarkısısnın Türkçe çevirisi:
Bir kızın kalbiyle oynama
Sadece bir kalbi var
Onun gözleriyle oyna
İki tane gözü var
Kedi yavrusu olma
Sahiplen
Eğer sahiplenmezsen
Bir tane alamazsın
Her kedinin yuvaya ihtiyacı var
Bir yuva ver
Kedi yavrusu olma
Sahiplen
Pazartesi, Salı, Çarşamba
Perşembe, Cuma, 6 Gün
Her gün ulusal aşk günü
Geliyor musun?
Pazartesi, Salı, Çarşamba
Perşembe, Cuma, 6 Gün
Öp Beni Sarıl Bana
Lütfen sev beni

Turabi'nin şarkısına erişim engeli getirilmesi ve ardından sözleri değiştirerek "Kiss Me Hug Me" adıyla yeni versiyonunu yayınlaması oldukça önemli bir adım olarak görülebilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın şarkının cinsiyetçi ifadelere sahip olduğunu belirterek bu talebi yapması, toplumda duyarlılığın artması açısından dikkat çekicidir.

Turabi'nin şarkı sözlerini değiştirerek bu konuda duyarlı bir yaklaşım sergilemesi olumlu bir adım olarak değerlendirilebilir. Yeni sözlerde cinsiyetçi ifadelerin yerine daha pozitif ve eşitlikçi mesajların verilmesi, gençlerin ve çocukların zihinsel ve ruhsal gelişimini olumlu etkileyebilir.

Özellikle şarkının Türkçe çevirisinde de vurgulandığı gibi, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi değerlerin ön plana çıkarılması önemlidir. Toplumsal duyarlılığın artması ve içeriklerdeki cinsiyetçi veya zararlı unsurların azaltılması, gençlerin sağlıklı bir şekilde gelişimine katkı sağlayabilir.

Turabi'nin bu adımı, sanatçıların toplumsal sorumluluklarını ve etkilerini göz önünde bulundurduklarını gösteren anlamlı bir örnek olabilir. Bu tür durumlar, sanatın toplumu etkileme gücünü ve sorumluluğunu hatırlatırken, toplumun da içinde bulunduğu değerleri ve normları önemseyen bir tutum sergilemesi açısından önemlidir.

Geri