AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sarkinin temasi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şarkının teması nedir?​

Şarkıların konusu genellikle aşk,sevgilinin güzelliği ,eğlence ve içkidir. Halk edebiyatında türkü türünün divan edebiyatına yansıması gibidir. Divan şiirine Türkler’in kazandırdığı bir nazım şeklidir. Şarkıda ilk bendin dördüncü mısraı bütün bentlerde tekrarlanmaktadır.

Şarkının özellikleri nedir?​

Şarkı’nın Özellikleri Dört dizelik bentlerden oluşur. Tekrarlanan dizeye nakarat denir. Eğer bendin son dizesi aynen tekrarlanırsa buna murabba-i mütekerrir denir. Bent sayısı 2-5 arasında değişir.
Nazım şekli nedir örnekler?
Manzumelerin uyak örgüsü, nazım birimi, ölçüsü ve konusuna göre kazandığı dış özelliğin genel adına ise “nazım biçimi (şekli)” denir. Halk edebiyatında nazım biçimi olarak “destan, koşma, semai, varsağı, mâni, türkü, ilahi, nefes, şathiye vb.” kullanılmıştır.

Müstezat nazım şekli nedir?​

Bir edebiyat terimi olarak, her dizesine bir küçük dize eklenmiş divan edebiyatı nazım türünü ifade eder. Bir uzun, bir kısa şekilde yazılan divan edebiyatı nazım şeklidir. Murabba, muhammes, rubai, kıta, beyit gibi şekillerle birleştirilerek yazılgelmiştir. En çok “gazel müstezat” şeklinde yazılmıştır.

Şarkının bölümleri nelerdir?​

Ana akım popüler müzikte beste, zaman zaman ufak tefek farklılıklar gösterse de genellikle (ve sırasıyla) aşağıdaki bölümlerden oluşur.
Tebessüm şarkısının ana konusu nedir?
Cevap: Görsellerden hareketle gülümseme ve gülmek ile ilgili bir şarkı olduğunu düşündüm. Şarkının konusu: Gülümsemek olduğunu düşünüyorum. EBA’dan veya büyüklerinizin onayladığı güvenilir bir internet adresinden “Tebessüm” adlı şarkıyı dinleyiniz.

Müstezat Nedir Özellikleri Nelerdir?​

Müstezâd halk edebiyatında yedekli, ayaklı adlarıyla çok kullanılmış bir nazım biçimidir. Her beyitte uzun mısraların sonuna eklenen ve ziyâde mısra da denilen kısa mısralar yer alır. Gazelden türemiştir. Genellikle divanların gazelleri ve kasideleri arasında yer alır..
 
Geri
Üst