- Konu Yazar
Şarkı bir şiir midir?
Şarkı sözü için müzik asıl unsurdur, ön koşuldur; şiir için değildir. evet şiirdir.Hangi şiirler şarkı olmuştur?
Bu yazımızda şiiri okurken bile kulaklarınızda melodisi çınlayacak şarkılara yer verdik.- Aldırma Gönül – Sabahattin Ali.
- Sessiz Gemi – Yahya Kemal Beyatlı
- Beni Kör Kuyularda Merdivensiz Bıraktın – Ümit Yaşar Oğuzcan.
- Ceviz Ağacı – Nazım Hikmet Ran.
- Dedikodu – Orhan Veli Kanık.
- Mahur Beste – Attila İlhan.
- Denge – Turgut Uyar.
Geç bunları anam babam kimin şiiri?
Geç bunları anam babam kimin şiiri?Orada alıyormuşuz soluğu; Geç bunları, anam babam, geç; Geç bunları bir kalem; Bilirim ben yaptığımı.
Olmasa Mektubun şiiri kime ait?
Olmasa Mektubun şiiri kime ait?Dilekçede daha sonra, Murathan Mungan’a da şöyle atıf yapıldı: “Ülkemizin yaşayan en önemli şairlerinden Murathan Mungan eşcinseldir ve bir eşcinsel aşkı dile getirdiği şiiri Yeni Türkü tarafından şarkı yapılmıştır. Şiirin adı ‘Olmasa Mektubun’dur.
Şarkının hece ölçüsü nedir?
Şarkı, Divan şiirinde bestelenmek için yazılan uygun ölçü kalıpları ile yazılan ve çoğunlukla 4 dizelik bendlerden oluşan nazım birimidir. Kafiye düzeni; x: değişken aa xa şeklindedir. Türk Edebiyatında bestelenmek amacıyla yazılan milli bir nazım biçimidir. Halk edebiyatındaki türkünün karşılığıdır.Başka türlü birşey benim istediğim kimin şiiri?
Başka Türlü Bir Şey Şiiri – Can Yücel.Mualla şarkısı kime ait?
Mualla şarkısı kime ait?Sezen Aksu besteledi, Levent Yüksel söyledi, ne çok dinledik, ne çok sevdik, Orhan Veli’nin güzel şiiri. Süheyla, Eleni, Melahat, en son Mualla’yı sandala atıp ruhumda hicranın’ı söyletme hikayesi… Buyrun ilk yazım, Orhan Veli’nin Mualla’sının hikayesi…
Olmasa Mektubun beste kime ait?
Olmasa Mektubun beste kime ait?İlk şarkı Yunanlı besteci Manos Loizos’undur. Adından da anlaşılacağı gibi, şarkıyı söyleyeni “fonetik olarak” rahatlatsın diye, “Ola se thimizun”u “Olmasa mektubun” yapmıştım. İkinci şarkının bestecisi ise Selim Atakan’dır.
Olmasa Mektubun şarkısı Yeni Türkü grubuna aittir.