- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sarkaç baston tekniği nedir?
Bir duvar saatinin sarkacının iki yöne eşit olarak sallandığını düşünün. Beyaz bastonda bunun karşılığı “Sarkaç Baston Tekniği”dir. Sarkaç baston tekniği bina dışında; yolda, kaldırımda engelleri tanırken, bir engeli aşarken kullandığımız bir tekniktir.Akıllı baston ne işe yarar?
WeWALK, görme engellilerin kullanımı için Young Guru Academy ve Vestel tarafından geliştirilmiş bir akıllı bastondur. Beyaz bastonlardan farklı olarak baş hizasındaki engelleri tespit edip görme engellileri uyarmak amacıyla tasarlanmıştır.WeWALK Akıllı Baston kim icat etti?
“We Walk” adlı akıllı bastonu icat eden Kürşat Ceylan’ın bu önemli buluşu Time dergisinin de dikkatini çekti ve proje yılın icatları arasında gösterildi. Akıllı bastonun Türkiye fiyatı ise yaklaşık 2 bin lira.
Baston türleri kaç tanedir?
1- Çapraz Baston Teknikleri. 2- Sarkaç Baston Teknikleri.Baston nerelerde kullanılır?
Baston Nasıl Kullanılır?Baston hangi yöreye ait?
Bastonluk ağaç kızılcık ağacının dalıdır. Ancak Karabük ilinin Yenice ilçesi ile Bolu ilinin Mengen ilçesi arasındaki 70 km.lik bir orman sınırında yetişen kızılcık ağacı Devrek Bastonu yapımına uygundur. Kasım şubat arası kesilen dallar en az bir yıl bekletilir.
Görme engelliler için akıllı baston ne işe yarar?
Sadece yerdeki değil; yürürken karşılaşılan direk, ağaç dalları gibi baş üzerindeki engelleri de algılayan ve titreşimle uyaran akıllı bastonun kullanıcıları, WeWALK uygulaması ile navigasyon, otobüs duraklarında hangi otobüsün ne zaman geleceği bilgisi ve yolda yürürken “Etrafımda ne var?” gibi birçok özelliğe de …Akıllı baston nasıl çalışır?
Akıllı Baston başınız ve beliniz arasında kalan engelleri algılamak üzere tasarlanmıştır, bu şekilde bu aralıkta kalan engellere çarpmadan 1 metre önce algılanmalıdır. Aşağıdaki örnekte engel 170 cm yüksekliktedir ve eğer kişinin boyu 175 cm ise bu engele çarpacaktır.We walk ne zaman kuruldu?
WeWALK bir Young Guru Academy (YGA) girişimi. YGA, 2000 yılında Türkiye’de kurulan ve üniversite öğrencilerine inovasyon kültürünü aşılamaya çalışan bir sivil toplum kuruluşu.