Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sarj istasyonu kurmak ne kadar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.638
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şarj istasyonu kurmak ne kadar?​

Elektrikli araçların yaygınlaşması ile beraber bu araçların şarj olabilmesi için Elektrikli Araç Şarj istasyonu kurulumları yapılmaya başladı. Bu nedenle sık sorulardan biri olan elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti 20 Kw Şarj İstasyonu 19.680 USD + Kdv dir.

Araç şarj istasyonu kaç kw?​

Araç şarj istasyonu kaç kw?
İki tür Elektrikli araç şarj istasyon sistemi vardır. AC şarj istasyonları ve AC şarj üniteleri olarak da adlandırılan sistemler genelde kişisel kullanımlar için olup uzun şarj (6-8 saat )sürelerine ihtiyaç duymaktadırlar. Bu sistemlerde şarj kapasitesi en fazla 22kW olmaktadır.

DC şarj nedir?​

DC şarj ise direkt akımın direkt olarak bataryaya verilmesi ile şarj işlemini gerçekleştirir. Ancak şebekeden gelen güç AC olduğu için istasyonlarda, bu akım DC’ye çevirilerek araca aktarılır. DC şarj istasyonlarından BMW i3, Jaguar i-pace, Tesla modeleri, Nissan Leaf gibi birçok 0 elektrikli araba şarj edebilir.

DC şarj istasyonu kaç kW?​

DC şarj istasyonu kaç kW?
Hızlı şarj istasyonları, hem ChaDeMo hem CSS protokolleri desteklediğinden birkaç soketten aynı anda 120 kW’a kadar güç verebilir. Bir işletme sahibiyseniz DC şarj istasyonu ile işletmenize ek faydalar sağlayabilirsiniz.
Toplam bütçesi 300 milyon lira olan hibe desteği ile 81 ilde 1560 noktada hızlı şarj istasyonu kurulumu sağlanacak. Yatırımcılar, programdan istasyon başına 250 bin liraya kadar destek alabilecek. Yerli malı ünitelere ilave yüzde 20 destek verilecek.
Şarj istasyonu Nereye Kurulur?​
Hızlı şarj cihazları, otoyol dinlenme tesislerine ve alışveriş merkezleri gibi 24 saat açık mekanlara kurulur. Ayrıca alışveriş merkezleri, restoranlar, kampüsler ve şehir içi park yerleri gibi ticari alanlarda da sıklıkla kullanılır.

Şarj istasyonları nasıl çalışır?​

Şarj istasyonları nasıl çalışır?
Alternatif akım (AC) Standart ev prizlerini de içine alan AC şebekeleri, elektrikli bir aracı şarj etmenin en ucuz yolu olmasına rağmen bu işlem uzun zaman alabiliyor. AC tipi şarj istasyonlarında şebekeden gelen alternatif akım araç üzerindeki bir dönüştürücü yardımıyla doğrusal akıma çevrilerek bataryaya iletiliyor.

TOGG şarj istasyonu kim üretiyor?​

Gersan Elektrik A.Ş. – Busbar Systems.

Elektrikli araç şarj istasyonu kaça mal olur?​

Elektrikli araç şarj istasyonu kaça mal olur?

Site otoparkına şarj istasyonu kurulabilir mi?​

Kısaca GK diye nitelendireceğimiz Kat Malikleri Kurulu/Toplu Yapı Temsilcileri Kurulu o sitedeki en yetkili organdır. Otoparklarda şarj istasyonu kurulmasına apartman/site GK’ları karar verebilir.

Tesla Türkiye’de nasıl şarj edilir?​

Tesla Türkiye’de nasıl şarj edilir?
Tesla hariç hemen hemen bütün elektrikli araçlar, bataryalarını AC şarj istasyonları aracılığıyla doldurabiliyor. Tesla ise şarj işlemini Supercharger şarj istasyonları ile DC olarak gerçekleştiriyor.
Zoe kaç saatte şarj oluyor?​
Şarj süreside önemli bir ayrıntı.Zoe modelinin şarj süresi fabrika verilerine göre hızlı şarj istasyonlarında 1 saat 5 dakika iken, standart şarj istasyonlarında 2 saat 15 dakikada tamamlanabiliyor.

Elektrikli araç deposu kaça doluyor?​

Elektrikli araç deposu kaça doluyor?
Aracın deposunu tamamen doldurmak içinse yaklaşık 990 TL vermeniz gerekiyor. Bu fiyatlar şarj istasyonlarından yapılan dolumlar için geçerli.

Gersan sahibi kim?​

Adanalı Yüksel Kardeş’in kurduğu Gersan Elektrik, Türkiye’nin ilk yerli elektrikli araç şarj ünitelerini üretiyor. Kablosuz olarak data aktarımı sağlayan patentli ürünleri de olan firma, Rusya iç pazarı için de Kaliningrad’a a fabrika kuruyor.

TOGG evde şarj oluyor mu?​

TOGG evde şarj oluyor mu?
Türkiye’de kurulu sistemler, şu an için tip 1 ve tip 2 için elverişli olabilmektedir. Dolayısıyla evde şarj mümkün olmakla birlikte 43 KW’a kadar enerji alabilmek mümkündür.

Elektrikli araç şarjı ne kadar?​

Sozcu.com.tr’nin yaygın bir elektrikli şarj hizmeti veren kuruluşun fiyat tarifelerinden yaptığı derlemeye göre, AC Tip 2 soketler için 7.4 kW’a kadar olan şarj hizmeti dakika başı 25 kuruştan 55 kuruşa çıkarken 50 kW’a kadar olan DC CCS ve CHAdeMO soketler için şarj maliyeti dakika başı 1,7TL’den 3,9 TL’ye çıktı.
EN AZ 5 FARKLI İLÇEDE KURULUM ŞARTI En az 5 farklı ilçedeki şarj istasyonundan oluşacak şekilde şarj ağını oluşturacak. Şarj ağı işletmeci lisansı başvurusunda bulunacak tüzel kişiler için asgari sermaye tutarı da 4 milyon 500 bin lira olarak belirlendi.

Sharz net kimin?​

Sharz net kimin?
Türkiye’nin önde gelen elektrikli araç şarj istasyon ağı şirketlerinden, “sharz.net” markası altında hizmet veren EVS (Elektrikli Vasıta Sistemleri) ile Voltrun markasına sahip Zebra Elektronik, Türkiye’de bugün bir “ilk”e imza attılar.
Yüksel kardeş kimdir?​
1953 yılında Adana ‘da doğdu. Ankara Ünv. Fen Fakültesi Kimya Yüksek Mühendisliği bölümünü 1975 yılında bitirmiştir. İş hayatına Adana, Kozan, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli Enerji nakil hattında şantiye şefi olarak başlamıştır.

Gersan hisse ne iş yapar?​

Gersan hisse ne iş yapar?
Elektrik sektörünün öncü kuruluşlarından olan GERSAN A.Ş., enerji santrallerinden evdeki prize kadar uzanan hat üzerindeki iletkenleri taşıyan, birleştiren, koruyan sistemleri ve malzemeleri üretmektedir.

Tesla Model 3 kaç tl’ye şarj oluyor?​

Tarifelere baktığımızda geçtiğimiz yıl sahip olduğunuz Tesla Model 3’ünüzü yüzde 80 şarj edebilmeniz için 72 TL ödemeniz gerekiyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte bu fiyat 170 TL seviyelerine ulaştı.

Elektrikli otomobil evde kaç tl’ye şarj olur?​

Elektrikli otomobil evde kaç tl’ye şarj olur?
2.1. 100 kilometrelik yol için bir elektrikli araç bataryasının ev tipi prizle 18 kW’lik doldurulması, haneler için düşük tarifeden hesaplanırsa 24,66 TL tutuyor. Yüksek tarifede bu değer 37,8 TL oluyor. Aracın şarjı iş yeri olarak kayıtlı bir yerde ev tipi prizle doldurulduğunda ise tutar 34,02 TL’ye denk düşüyor.

Tesla Model 3 nasil sarj edilir?​

 
Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte şarj istasyonu kurulumları önem kazanmaya başlamıştır. Elektrikli araçların şarj olabilmesi için farklı kW değerlerinde şarj istasyonları bulunmaktadır. AC şarj istasyonları genelde kişisel kullanımlar için olup uzun süreli şarj işlemlerinde kullanılır ve en fazla 22 kW kapasiteye sahiptir. DC şarj ise doğrudan akımın bataryaya verilmesiyle şarj işlemini gerçekleştirir ve hızlı şarj istasyonlarından birkaç soketten aynı anda 120 kW'a kadar güç verilebilir.

Şarj istasyonları genellikle otoyol dinlenme tesisleri, alışveriş merkezleri, restoranlar, kampüsler, şehir içi park yerleri gibi 24 saat açık mekanlarda kurulur. Bu sayede araç sahipleri rahatlıkla araçlarını şarj edebilirler. Özellikle hızlı şarj istasyonları çeşitli desteklerle birlikte şehirlerde yaygınlaşmaya başlamıştır.

Elektrikli araçların şarj istasyonlarından dolum maliyeti ise farklılık gösterebilir. AC tip 2 soketler için 7.4 kW'a kadar olan şarj hizmeti dakika başı 25 kuruştan 55 kuruşa, 50 kW'a kadar olan DC CCS ve CHAdeMO soketler için ise dakika başı 1,7 TL'den 3,9 TL'ye çıkabilir. Ayrıca elektrikli araçların depolarını doldurmak içinse yaklaşık 990 TL gibi bir ücret ödenmektedir.

Elektrikli araç sahipleri genellikle evde de şarj işlemi yapabilmektedir. Ancak Tesla gibi bazı markaların özel şarj istasyonları kullanması gerekebilir. Türkiye'de Tesla dışındaki elektrikli araçlar genellikle AC tip şarj istasyonları aracılığıyla doldurulabilirken, Tesla'nın Supercharger şarj istasyonları DC olarak şarj işlemini gerçekleştirir. Bu nedenle, elektrikli araç sahiplerinin şarj ihtiyaçlarını karşılamak için farklı şarj istasyonları ve hizmetleri bulunmaktadır.
 
Geri
Üst