AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sarj aleti sarj etmiyorsa ne yapmaliyiz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
139.669
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şarj aleti şarj etmiyorsa ne yapmalıyız?​

İşte şarj olmayan telefonunuzda deneyebileceğiniz birkaç çözüm önerisi;
- Telefonu baştan başlatın.
- Güvenli modda şarj etmeyi deneyin.
- Farklı kablo/priz/adaptör deneyin.
- Yazılımsal bir sorun olmadığından emin olun.
- Şarj portunu temizleyin.
- Kablosuz şarjı deneyin.
- Şarj girişinin kuru olmasına dikkat edin.

Telefon şarj soketi neden bozulur?​

Telefon şarj soketi neden bozulur?
Şarj soketinde zamanla meydana gelen oksitlenme sonucu bu arıza meydana gelebilmektedir. Yeteri kadar hijyenin sağlanmadığı durumlarda soket girişi tıkanabilmekte ve bozulabilmektedir. Ani elektrik akımları ve voltaj dengesizliklerinden ötürü bu sorun oluşabilmektedir.

Telefon şarj soketi değişimi ne kadar?​

Telefon şarj soketi değişimi ne kadar?
Şarj soketi değişim fiyatları genel olarak 50 TL ile 150 TL arasında farklılık göstermektedir.

Sarj yerindeki toz nasil temizlenir?​

Şarj Soketi Nasıl Temizlenir?
- Çözüm 1: Basınçlı hava ile şarj soketi temizleme. Şarj soketi temizleme işlemini basınçlı hava ile temizlemek mümkün.
- Adım 2 : Kürdan ile şarj soketi temizlemek.
- Adım 3 :iPhone şarj soketi temizleme.
- Adım 4 : Profesyonel ekip ile şarj soketi temizlemek.

Telefon şarj yeri Oksitlenmesi nasıl temizlenir?​

Telefon şarj yeri Oksitlenmesi nasıl temizlenir?
Söz konusu temizlik işlemi diş fırçası yardımıyla kolaylıkla yapılabilmektedir. Diş fırçasının kıllarını kullanarak temizleme işlemini oldukça hassas bir şekilde yapın. Eğer, temizleme konusunda herhangi bir tereddüttünüz var ise en yakın teknik servise başvurarak destek alabilirsiniz.

Şarj almayan telefon nasıl açılır?​

Şarj almayan telefon nasıl açılır?
Güç düğmesini basılı tutun Öncelikle, telefonunuzun Güç düğmesini 5-7 saniye süreyle basılı tutmayı deneyin. Bu işlem genellikle telefonun yeniden başlatılmasını sağlar.
Sarj neden olmaz?​
Şarj kablonuzu kontrol edin: Telefon şarj almıyorsa, bunun en yaygın nedenlerden biri, şarj kablosunun hasar görmesidir. Çünkü kablolar sürekli eğilir ve bükülür. Kablolar, hareket halindeyken sabit tutulması en zor parçalardır. Bu nedenlerden dolayı, şarj kabloları diğer tüm bileşenlerden daha hızlı eskir ve bozulur.

Telefon neden şarj oluyor ama dolmuyor?​

Telefon neden şarj oluyor ama dolmuyor?
Adaptör ve kablonun uyumsuz olması cihazınızın şarj giriş yerine zarar verir. Bataryanızın şişmesine neden olur, telefonun şarj entegresine veya işlemciye zarar verebilir. Bu durumunda cihazınız şarj oluyor gösterse dahi bataryanız tam olarak şarj olmaz ve hasar alır.

Temassızlık nasıl çözülür?​

Temassızlık nasıl çözülür?
Şarj aletlerinin ucunun temassızlık yapması çağımızın en büyük sorunlarından biri. Bu soruna basit bir çözüm önerisi var aslında: “tükenmez kalem yayı ve kürdan.” İlk adım olarak tükenmez kalem yayını resimdeki gibi kablonuza tutturun. Daha sonra kürdan yardımı ile bu yayı kablonuza takın.

Şarj soketi değişimi kaç TL J7 prime?​

Samsung Galaxy J7 Prime şarj soketi değişimi fiyatı 100 TL’dir. Şarj soketi (girişi) değişim süresi teknik servisimize geldiğinizde ortalama 45 dakika, 2 taraflı ücretsiz kargo gönderim hizmetimizden faydalanıldığında ise 3 (üç) iş günüdür.

Samsung soket değişimi ne kadar?​

Samsung soket değişimi ne kadar?
Samsung Galaxy şarj soketi değişim fiyatı 159 TL civarında olmaktadır.

Telefon Oksitlenince ne olur?​

Telefon Oksitlenince ne olur?
Oksitlenme Nasıl Temizlenir? Akıllı telefonlarınızda meydana gelen oksitlenme sorunu, oldukça kısa bir süre içerisinde çözümlenebilmektedir. Kullanıcılar özel olarak geliştirilen temizleyiciler sayesinde oksitlenme meydana gelen şarj soketini kolaylıkla temizleyebilmektedir.

Oksitlenmiş pil yuvası nasıl temizlenir?​

Pil akıntısı meydana geldiği süre içerisinde karbonatlı bezle silmek en iyi yöntem olacaktır. Fakat pil uzun zaman önce aktıysa ve oksitlenme meydana geldiyse, selülozik tiner kullanılmalıdır. Selülozik tiner, oksitlenmiş pili bile temizlemede etkindir. Ayrıca selülozik tiner hiçbir elektronik devreye zarar vermez.

Telefon oksitlenme nasıl temizlenir?​

Telefon oksitlenme nasıl temizlenir?
 
Telefon oksitlenme sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. **Islak bir bezle temizleme**: Telefonunuzdaki oksitlenmeyi temizlemek için hafif nemli bir bez kullanabilirsiniz. Bez yerine alkol bazlı temizleyiciler de işinize yarayabilir.

2. **Diş fırçası kullanma**: Oksitlenmiş bölgelere diş fırçası yardımıyla nazikçe temizlik yapabilirsiniz. Diş fırçasının yumuşak kılları oksitlenmeyi çıkarmanıza yardımcı olabilir.

3. **Teknik servise başvurma**: Eğer oksitlenme çok ciddi boyutlarda ise veya diğer temizlik yöntemleri işe yaramazsa, uzman bir teknik servisten yardım alabilirsiniz. Onlar daha etkili temizlik yöntemleri konusunda size yardımcı olabilirler.

4. **Oksitlenmeyi önleme**: Telefonunuzun oksitlenmesini önlemek için nemli ortamlardan uzak tutmaya özen gösterin. Ayrıca su temasından kaçınarak telefonunuzu koruyabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek telefonunuzdaki oksitlenme sorununu çözebilir ve telefonunuzun ömrünü uzatabilirsiniz. Eğer oksitlenme sorunu ciddi boyutlarda ise teknik destek almanızı öneririm.
 
Geri
Üst