SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Sarıyer Böreği Tanımı İçin Malzemeler
2 su su bardağı bardağı su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığın dan az sirke
3,5-4 su bardağı un
Arası için;
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
peynir
Sosu için;
Yarım su bardağı süt
1 şişe maden suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur yoğurmaya başlayalım. Yoğurt, sirke, su alalım bir kaba alalım karıştıralım. Daha sonra un ek edelim, yoğuralım güzelce.
Yoğurdumuz hamur bezeler ceviz büyüklüğünde alalım sonra tabak uzunluğunda hamurları açalım açtığımız hamurları.
Aralarına sıvı yağ dökelim hepsinin ortasına dökün daha sonra hamurları yağlı bir halde yarım saat 1 saat bekletelim.
Sosu yapalım maden su ve yoğurt alıp karıştıralım kenarda dursun.
Bekleyen hamurları elimiz ile açalım yırtılabilir büyük bir formda açalım sonra hamur yuvarlak bir formda katlayalım form verelim bütün hamurlar bu türlü yapalım daha sonra form verdiğimiz hamur üzerine maden suyu sosu dökelim çok dökmeyin.
Daha sonra yumurta akını sürelim ve susam çörek otu atalım fırın verelim.
180 derece fırında 35 dakika pișirelim fırından fırına değişiklik gösterir pişirme mühleti afiyet olsun İnstgarm detaylı halde görüntü su var.
Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su su bardağı bardağı su
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığın dan az sirke
3,5-4 su bardağı un
Arası için;
100 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
peynir
Sosu için;
Yarım su bardağı süt
1 şişe maden suyu
Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Sarıyer Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur yoğurmaya başlayalım. Yoğurt, sirke, su alalım bir kaba alalım karıştıralım. Daha sonra un ek edelim, yoğuralım güzelce.
Yoğurdumuz hamur bezeler ceviz büyüklüğünde alalım sonra tabak uzunluğunda hamurları açalım açtığımız hamurları.
Aralarına sıvı yağ dökelim hepsinin ortasına dökün daha sonra hamurları yağlı bir halde yarım saat 1 saat bekletelim.
Sosu yapalım maden su ve yoğurt alıp karıştıralım kenarda dursun.
Bekleyen hamurları elimiz ile açalım yırtılabilir büyük bir formda açalım sonra hamur yuvarlak bir formda katlayalım form verelim bütün hamurlar bu türlü yapalım daha sonra form verdiğimiz hamur üzerine maden suyu sosu dökelim çok dökmeyin.
Daha sonra yumurta akını sürelim ve susam çörek otu atalım fırın verelim.
180 derece fırında 35 dakika pișirelim fırından fırına değişiklik gösterir pişirme mühleti afiyet olsun İnstgarm detaylı halde görüntü su var.
Sarıyer Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı