- Konu Yazar
- #1
Sarımsaklı Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Somun ekmek – sandviç ekmeği – tost ekmeği(ekmek sizin tercihinize bağlı bir durum ben somun ekmek tercih ediyorum.)
3 diş rendelenmiş sarımsak
70 gram margarin veya tereyağı oda sıcaklığında (hafif erimiş olması karışması için daha rahat olacaktır.)
1 veya 1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı mayonez
2 adet yumurta
5- 6 dal ince doğranmış maydanoz
Yarım çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı tuz
Baharatları ve tuzu isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Çörek otu
Sarımsaklı Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaşar ve çörek otu hariç bütün malzemelerimizi bir kapta karıştırıyoruz.
Ekmeklerimizi ortadan ikiye tamamen bölüp fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsiye alalım.
Hazırladığımız malzemeleri ekmeğimizin üzerine eşit bir şekilde dağıtalım.
Üst kısmına rendelenmiş kaşarı tercihinize göre istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.
Çörek otumuzu üzerine ekleyip önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dakika pişirelim.
Fırından çıktıktan hemen sonra kenar kısımlarını çok çıtır sevmiyorsanız tereyağı veya margarinle hafif yağlayalım.
Nefis sarımsaklı ekmeğimiz hazır afiyet olsun.
Sarımsaklı Yumurtalı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Somun ekmek – sandviç ekmeği – tost ekmeği(ekmek sizin tercihinize bağlı bir durum ben somun ekmek tercih ediyorum.)
3 diş rendelenmiş sarımsak
70 gram margarin veya tereyağı oda sıcaklığında (hafif erimiş olması karışması için daha rahat olacaktır.)
1 veya 1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı mayonez
2 adet yumurta
5- 6 dal ince doğranmış maydanoz
Yarım çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı nane
Yarım çay kaşığı tuz
Baharatları ve tuzu isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Çörek otu
Sarımsaklı Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kaşar ve çörek otu hariç bütün malzemelerimizi bir kapta karıştırıyoruz.
Ekmeklerimizi ortadan ikiye tamamen bölüp fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsiye alalım.
Hazırladığımız malzemeleri ekmeğimizin üzerine eşit bir şekilde dağıtalım.
Üst kısmına rendelenmiş kaşarı tercihinize göre istediğiniz kadar ekleyebilirsiniz.
Çörek otumuzu üzerine ekleyip önceden ısıtılmış 180° fırında 15 dakika pişirelim.
Fırından çıktıktan hemen sonra kenar kısımlarını çok çıtır sevmiyorsanız tereyağı veya margarinle hafif yağlayalım.
Nefis sarımsaklı ekmeğimiz hazır afiyet olsun.
Sarımsaklı Yumurtalı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı