AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sarimsakli tereyagi nerelerde kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sarımsaklı tereyağı nerelerde kullanılır?​

Sabah kahvaltıya kızartılmış ekmekle nefis oluyor ya da haşlanmış mısırın üstüne ve bonfile tür etlerin üzerine de sürebilirsiniz.

Sarımsaklı tereyağ nasıl yapılır?​

Maydanoz ve soğanı incecik kıyın. Rendelenmiş sarımsağı, kıyılmış maydanoz ve soğanları, tuzu tereyağının üzerine ekleyerek güzelce karıştırın. Tereyağını streç film üzerine alarak silindir şeklinde yuvarlayın. Tekrar donması için en az 15 dakika dondurucuda bekletin ve afiyetle tüketin.
Çeşnili tereyağı nasıl yapılır?
Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyerek tereyağına ilave edin. Dereotu, tuz, kırmızı pul biber ve kekik ekleyip iyice karıştırın. Tereyağını streç film ya da yağlı kağıda alıp rulo şeklinde sarın ve uçlarını bükerek kapatın. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Şinitzel üzerine tereyağı nasıl yapılır?
Taze baharatlı tereyağı için: oda sıcaklığında 150 g tereyağı, 2-3 dal ince kıyılmış taze kekik, maydanoz, taze biberiye, 1/4 limon ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır. Streç filme sıkı olarak sarılıp dondurulur. Pişen şinitzelin üzerine donmuş tereyağından bir parça keserek servis edilir.

Soğuk tereyağı sosu nasıl yapılır?​

1-) Tereyağı oda sıcaklığında yumuşayıncaya kadar bekletilir. 2-) Tereyağı mikser ile 2-3 dk çırpılır. 3-) Tuz, beyazbiber ve limonsuyu katılır.

Kraeuterbutter nasıl yapılır?​

Önce yumuşak yağı iyice bir yoğuralım sonra tüm malzemeleri ilave edelim ve iyice birbirine karışana kadar devam yoğuralım. Şimdi isteğe göre kase içinde servise sunabilirsiniz veya harcımızı strech folio arasına alıp rulo olarak saralım (sucuk gibi )sonlarını kıvırıp bir süre buzlukta bekletelim.
Aromalı tereyağı nasıl yapılır?
Aromalı Tereyağlar Elde Etmek İçin Eriyen tereyağının üzerine çıkan kazein denilen beyaz süt köpüklerini temizleyin. Oda ısısında bekletin ve soğumasını sağladıktan sonra aromalandırın. Yumuşayan tereyağına kıvamını ayarlamak ve tat dengesini sağlamak için eser miktarda tuz ve sirke ilave ederek karıştırın.
Şinitzel yanına ne gider?
Tavuk schnitzel yanına neler yapılır?

Tavuk şinitzel sosu nasıl yapılır?​

- 1 yemek kaşığı bal.
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi.
- 2 yemek kaşığı ketçap.
- 1 yemek kaşığı mayonez.
- 2 yemek kaşığı salça.
- 1 çay kaşığı sirke.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kimyon, kekik, pul biber.

Tereyağı sosu nasıl yapılır?​

Kremalı Sarımsaklı Tereyağı Sosu Yapmak. Tereyağını sarımsağın içinde erit. 2 çorba kaşığı (30 g) tereyağını orta boy bir tencereye koy. 2 diş sarımsağı kıy ve tencereye ekle. Ocağı orta ateşe al ve tereyağının erimesini bekle. Tereyağı erirken sarımsak da sotelenecektir.
Soğuk tereyağı nedir?
Yine scone gibi tarifler için de soğuk tereyağı kullanılması mühim. Nedir soğuk tereyağının hamura katkısı derseniz hamurun çok daha tok kıvamlı olmasını sağlıyor. Sıvıyla temas ettiğinde, üzerine bir malzeme konduğunda taşıyabiliyor, çabuk erimiyor veya kırımıyor.
 
Geri
Üst