AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sarimsakli patates kizartmasi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sarımsaklı patates kızartması nasıl yapılır?​

Sarımsaklı Ve Baharatlı Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyup ince uzun doğrayalım 15 dk suda bekletelim.
- Sudan alıp kurulayıp kızmış yağın içine atalım ama çok karıştırmayalım.Yumuşamasın.
- Patatesler kızarınca peçete üzerine çıkartalım .5 dk peçetede yağını emmesini bekleyelim.

Ilk önce soğan mı kavrulur patates mi?​

Soğanları atarak hafifçe kavurun. Ardından haşlanmış patatesleri ilave edin ve şekillerinin bozulmamasına özen göstererek dikkatli bir şekilde kavurun. Son aşamada tuz ve diğer tüm baharatlarını ilave ederek ocaktan alın.

Patates soyulduktan sonra nasıl saklanır?​

Patates soyulduktan sonra nasıl saklanır?
Çünkü patatesler soyulduğu andan itibaren mikroorganizmalar üreterek kararmaya başlar. Bu kararmayı engellemek için soyulmuş patatesi bol yağ ve tuz ile kaplamak gerekir. Bu şekilde hem buzlukta hem dolapta saklanabilir. Buzlukta hava almayacak şekilde uzun süre dolapta ise 3 ila 4 güne kadar saklanabilir.

Patates kızartmasına sarımsak konur mu?​

Patatesler doğranıp kızartılır. Sos için sarımsaklar havanda ezilir. Limonun suyu sıkılır. Limon suyu, sarımsak ve tuz karıştırılır.

Soğanlı patates kavurma nasıl yapılır?​

Soğanları piyazlık doğrayalım ve yağda biraz soteleyelim. Üzerine minik küpler şeklinde doğranmış patateslerimizi ekleyelim ve soğanlarımızı, patateslerimizi beraber bir müddet kavuralım. Sonra salça ve baharatları ilave edelim. 1 çay bardağı kadar su ekleyelim ve kısık ateşte, kapağı kapalı 5-10 dk daha pişirelim.

Patates yemeğine soğan konur mu?​

Patates yemeğine soğan konur mu?
Sadece lezzet vermesi adına kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı, sarımsakla birlikte bütün olarak da tencereye alabilirsiniz.Patates yemeğine arzuya göre ince ince doğranmış yeşil biber katabilir, etsiz olarak da pişirebilirsiniz.

Patates yemeğine sarımsak katılır mı?​

Taze patatesle yapılan patates yemeği yenir, fakat kışlık patatesle yapılan patates yemeği kadar lezzetli olmaz. Yemeğin yapımında sarımsak, karabiber, kimyon ve pul biber kullanılırsa yemeğin tadına doyum olamaz.
 
Sarımsaklı patates kızartması yapımına geçerken öncelikle patatesleri güzelce soyup ince uzun doğrayarak suya bekletmek doğru bir adım. Suyun içinde bekletme işlemi patateslerin fazla nişastasının atılmasına yardımcı olacak ve sonuç olarak daha çıtır bir kızartma elde edilmesini sağlayacaktır. Patateslerin kızgın yağda kızartılmasında dikkat edilmesi gereken nokta ise, patatesleri çok fazla karıştırmadan kızarmalarına izin vermektir. Böylece dışı kıtır içi yumuşak patates kızartması elde edebilirsiniz.

Soğanlı patates kavurması yaparken ise soğanları öncelikle hafifçe kavurmak doğru bir adım olacaktır. Daha sonra haşlanmış patatesleri ekleyerek şekillerinin bozulmamasına özen göstermek önemlidir. Patateslerin kavrulma aşamasında tuz ve diğer baharatları ekleyerek lezzetini zenginleştirebilir ve son olarak ocaktan aldıktan sonra servise hazır hale getirebilirsiniz.

Patateslerin soyulduktan sonra saklanması konusuna gelince, doğru şekilde saklanmadığı takdirde mikroorganizmaların üremesine ve kararmasına neden olabilirler. Bu nedenle soyulmuş patatesleri bol yağ ve tuz ile kaplayarak buzlukta hava almayacak şekilde ya da buzdolabında 3 ila 4 güne kadar saklayabilirsiniz.

Patates yemeğine soğan eklenmesi veya patates yemeğine sarımsak katılması gibi lezzetlendirme tercihleri kişisel damak zevkine göre değişebilir. Önerilen tariflerdeki malzemeler ve adımlar, lezzetli ve doyurucu bir yemek hazırlamanıza yardımcı olabilir. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst