Sarımsaklı Marinesiyle Sebzeli Tavuk Sote

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sarımsaklı Marinesiyle Sebzeli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
1 adet kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk
Sarımsaklı marine için;
4- 5 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
Tuz
Sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı salça
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
2 orta uzunluk domates
1 kase kasar arpacık soğan
1 kg mantar
4 adet kapya biber
4- 5 adet yeşil biber
Tuz

Sarımsaklı Marinesiyle Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları yıkayıp marine yapacağınız kaba alın.
Tuz ,sıvıyağ, kimyon ,karabiber ,kekik, sarımsak, salça ,süt koyup karıştırın dolaba dinlenmeye bırakın.
Arpacık soğan, biber ,domates ve mantarları yıkayıp doğrayın.
Dinlenen tavukları yağsız bir tavaya sosuyla birlikte dökün.Pişmeye bırakın.
Az sos kalacak formda soteleyip mantarları ek edin.
Mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan alın.
Aynı tavaya biberleri ve soğanı az yağda kızartın.
En son domates ekleyip eriyene kadar kavurmaya devam edin.
Kenara aldığımız mantarlı karışımı ekleyin.
2 -3 dakika pişirin ve servis edin.
Sarımsaklı bu tanımı çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun. ️.
Sarımsaklı Marinesiyle Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst