SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Sarımsaklı Marinesiyle Sebzeli Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
1 adet kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk
Sarımsaklı marine için;
4- 5 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
Tuz
Sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı salça
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
2 orta uzunluk domates
1 kase kasar arpacık soğan
1 kg mantar
4 adet kapya biber
4- 5 adet yeşil biber
Tuz
Sarımsaklı Marinesiyle Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları yıkayıp marine yapacağınız kaba alın.
Tuz ,sıvıyağ, kimyon ,karabiber ,kekik, sarımsak, salça ,süt koyup karıştırın dolaba dinlenmeye bırakın.
Arpacık soğan, biber ,domates ve mantarları yıkayıp doğrayın.
Dinlenen tavukları yağsız bir tavaya sosuyla birlikte dökün.Pişmeye bırakın.
Az sos kalacak formda soteleyip mantarları ek edin.
Mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan alın.
Aynı tavaya biberleri ve soğanı az yağda kızartın.
En son domates ekleyip eriyene kadar kavurmaya devam edin.
Kenara aldığımız mantarlı karışımı ekleyin.
2 -3 dakika pişirin ve servis edin.
Sarımsaklı bu tanımı çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun. ️.
Sarımsaklı Marinesiyle Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 adet kemiksiz kuşbaşı doğranmış tavuk
Sarımsaklı marine için;
4- 5 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
Tuz
Sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı salça
Yarım çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
2 orta uzunluk domates
1 kase kasar arpacık soğan
1 kg mantar
4 adet kapya biber
4- 5 adet yeşil biber
Tuz
Sarımsaklı Marinesiyle Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavukları yıkayıp marine yapacağınız kaba alın.
Tuz ,sıvıyağ, kimyon ,karabiber ,kekik, sarımsak, salça ,süt koyup karıştırın dolaba dinlenmeye bırakın.
Arpacık soğan, biber ,domates ve mantarları yıkayıp doğrayın.
Dinlenen tavukları yağsız bir tavaya sosuyla birlikte dökün.Pişmeye bırakın.
Az sos kalacak formda soteleyip mantarları ek edin.
Mantarlar suyunu çekene kadar pişirin.Ocaktan alın.
Aynı tavaya biberleri ve soğanı az yağda kızartın.
En son domates ekleyip eriyene kadar kavurmaya devam edin.
Kenara aldığımız mantarlı karışımı ekleyin.
2 -3 dakika pişirin ve servis edin.
Sarımsaklı bu tanımı çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun. ️.
Sarımsaklı Marinesiyle Sebzeli Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı