AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sarımsaklı Mantar Soslu Tavuk

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Sarımsaklı Mantar Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller
2 adet tavuk göğüs
350 gram mantar
1 adet kırmızı soğan
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu yahut 2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biberiye
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı tavuk suyu
½ kutu krema (100 ml)
1 tatlı kaşığı acı hardal
Tuz
Karabiber

Sarımsaklı Mantar Soslu Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk göğüsleri enlemesine ortadan ikiye bölünür. Mantarlar ayıklanır ve dörde bölünür.
Tavukların üzerine tuz ve karabiber serpilir. Zeytinyağında önlü artlı pişirilir ve kenara alınır.
Tıpkı tavaya tereyağı konulup eritilir. Üzerine mantarlar eklenir. Biberiye serpilir.
Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Kırmızı soğan ve sarımsak eklenir. Un ek edilir ve karıştırılır.
Sirke, tavuk suyu ve krema eklenir. Homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
En son hardal eklenerek karıştırılır ve tavuk göğüsleri tavaya konulur.
Sos ile tavuk özdeşleşene kadar pişirilir. Afiyet olsun
Not: Tavuk yerine hindi göğüs de kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst