Sarımsaklı Kaşarlı Ekmekcikler

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sarımsaklı Kaşarlı Ekmekcikler Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;
300 ml ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Un (Yaklaşık 500 gram)
Yarım yaş maya yahut 1 paket kuru maya
İç dolgusu için;
Kare halinde kesilmiş yada rendelenmiş kaşar
Üzeri için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
İnce kıyılmış maydanoz (Ben frenk soğanı kulandım)

Sarımsaklı Kaşarlı Ekmekcikler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hadi başlayalım. Geniş bir kapta ılık suyun içinde mayayı eritip başka materyalleri ekleyip yoğuruyoruz.
Unu azar azar ekleyin yumuşacık lakin ele yapışmaz biçimde olsun. Üzerini örtün ve 1 saat dinlenmesine müsaade verin.
İçi için; ben küp biçimde kaşar kulandım rende de olabilir.
Hamurumuzdan cevizden az büyük bezeler hazırlayalım. Merdane yardımıyla biraz açalım ortasına kaşarı koyup kapatıp tekrar beze haline getirelim. Düzgün kapatın kaşar akmasın.
Kaşar dolgulu ekmekciklerimizi yan yana fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye birbirine değecek halde dizelim. Kelepçeli kek kalıbında olur yuvarlak formda isterseniz.
Ekmeklerin üzerine yalnızca su sürüyoruz fırça yardımıyla. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Pişmeye yakın bir cezve yada küçül tavaya tereyağını alıp, rendelenmiş sarımsağı ve ince kıyılmış maydanozu ekliyoruz ve yağ fokundaysan kadar kızartıyoruz.
Fırından çıkan ekmeklerimiz daha sıcakken fırça yardımıyla tereyağ karışımımızdan sürüyoruz. Kaşar sünmesi açısından sıcak ve ılık tüketin.
Sarımsaklı Kaşarlı Ekmekcikler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst