Sarımsaklı Hindi Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
750 gram hindi fileto
Hindinin haşlama suyu için;
1.5 litre su
1 adet soğan
1 adet patates
1 tane havuç
2 küçük diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için;
1 yumurta
1.5 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Ayrıca
2 su bardağı hindinin haşlama suyu
2 su bardak su
6 küçük diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Sosu için;
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmzı biber
Sarımsaklı Hindi Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1. 5 litre su kaynatılır.
İçine patates, soğan, havuç, sarımsak büyük parçalar halinde doğranarak koyulur.
Hindi de suya ilave edilir.
Tuz ve karabiber eklenir.
Hindi 45 dakika kaynatılır.
Ayrı bir tencerede terbiyesi için; yoğurt, 1 yemek kaşığı zeytinyağ, un, yumurta, ezilmiş sarımsak sürekli karıştırılarak kaynatılır.
Kaynamakta olan hindinin suyundan iki bardak çorbaya eklenir.
2 bardak da sıcak su ilave edilir.
Haşlanan hindi eti minik doğranarak çorbaya eklenir.
2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber eklenerek 10 dk kaynatılır.
Üzerine, zeytinyağda toz biber kavrularak sos yapılır.
Sıcak servis edilir.
Sarımsaklı Hindi Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
750 gram hindi fileto
Hindinin haşlama suyu için;
1.5 litre su
1 adet soğan
1 adet patates
1 tane havuç
2 küçük diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için;
1 yumurta
1.5 yemek kaşığı un
2.5 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Ayrıca
2 su bardağı hindinin haşlama suyu
2 su bardak su
6 küçük diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Sosu için;
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmzı biber
Sarımsaklı Hindi Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1. 5 litre su kaynatılır.
İçine patates, soğan, havuç, sarımsak büyük parçalar halinde doğranarak koyulur.
Hindi de suya ilave edilir.
Tuz ve karabiber eklenir.
Hindi 45 dakika kaynatılır.
Ayrı bir tencerede terbiyesi için; yoğurt, 1 yemek kaşığı zeytinyağ, un, yumurta, ezilmiş sarımsak sürekli karıştırılarak kaynatılır.
Kaynamakta olan hindinin suyundan iki bardak çorbaya eklenir.
2 bardak da sıcak su ilave edilir.
Haşlanan hindi eti minik doğranarak çorbaya eklenir.
2 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber eklenerek 10 dk kaynatılır.
Üzerine, zeytinyağda toz biber kavrularak sos yapılır.
Sıcak servis edilir.
Sarımsaklı Hindi Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı