Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Materyaller
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık yoğurt
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 bardak)
Sos İçin;
6 diş rendelenmiş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kekik
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık su, maya ve şekeri yeterlice karıştıralım, 5 dk bekleyelim.
Un hariç kalan materyalleri ekleyelim, düzgünce karıştıralım. En son unu ekleyelim ve düzgünce yoğuralım.
Hamuru zeytinyağı ile toparlayalım. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
12 modüle bölelim ve elimizde yuvarlayıp, elimizle hal verelim üzerine 10 dk tepside mayalanmasını bekleyelim.
En son üzerine sarımsakları ezdiğimiz zeytinyağlı kekikli sos dökelim. Ve fırına verelim.
Ekmekler kızarmaya başladıktan sonra rendelediğimiz kaşarı dökelim üzerine bir müddet daha bekleyelim.
180 derecede pişirelim.
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık yoğurt
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 bardak)
Sos İçin;
6 diş rendelenmiş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kekik
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık su, maya ve şekeri yeterlice karıştıralım, 5 dk bekleyelim.
Un hariç kalan materyalleri ekleyelim, düzgünce karıştıralım. En son unu ekleyelim ve düzgünce yoğuralım.
Hamuru zeytinyağı ile toparlayalım. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
12 modüle bölelim ve elimizde yuvarlayıp, elimizle hal verelim üzerine 10 dk tepside mayalanmasını bekleyelim.
En son üzerine sarımsakları ezdiğimiz zeytinyağlı kekikli sos dökelim. Ve fırına verelim.
Ekmekler kızarmaya başladıktan sonra rendelediğimiz kaşarı dökelim üzerine bir müddet daha bekleyelim.
180 derecede pişirelim.
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı