AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sarımsaklı Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
100 gram yumuşacık tereyağ
4-5 yemek kaşığı kaşar rendesi
1 baş sarımsak benim baş küçücüktü iki tane kulandım normal bir sarımsağın bir tanesi yetecektir
Üzerine gezdirmek için zeytin yağı
Tuz
Ekmek dilimleri yada ortadan kesilmiş yarım ekmek
Maydanoz yada taze soğan

Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak sarımsağın başını kesip üzerine az bi zeytinyağı gezdiriyoruz.
Alüminyum folyo (sağlıklı değil biliyorum) yada ıslatılmış fırın kağıdına sarıyoruz ve 220 derecelik fırında iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Daha sonra yumuşamış tereyağını ,kaşar rendesi ,tuzu geniş bir tabağa alalım ve pişen sarımsakları içine sıkalım.
Dikkat edin fırından çıkan sarımsaklar çok sıcak bir bez yardımıyla sıkın.
Güzelce karıştırın tüm tatlar birbirine girsin.
Daha sonra ekmeklerimizi alalım yaklaşık 6 ekmek dilimi çıkacaktır ben baget ekmek kulandım ve ortadan kesip iki dilim elde ettim. Fazla ince kesilmemiş somun ekmekle de olacaktır.
Karışımımızı ekmeğin üzerine sürüyoruz. Eğer az gelecek olursa biraz daha tereyağ ilave edebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz nefis oluyor.
Afiyet bal şeker olsun.

Sarımsaklı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst