AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sarımsaklı Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Dilimlenmiş bayt ekmeklerimiz
1 yemek kaşığı tereyağ(oda ısısında olmalı)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 diş sarımsak(ezilmiş olmalı)
Küçük bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Küçük bir kase kaşar rendesi

Sarımsaklı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kasenin içerisine oda ısısında olan tereyağını, sıvı yağ, sarımsak ve ince ince doğranmış olan maydanozu koyup karıştırıyoruz.
Üzerine tuz ve kekik ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Dilimlediğimiz ekmeklerin üzerine bu karışımı sürüyoruz.
Rendelenmiş kaşarları serpip fırına veriyoruz.
200 derecede sarımsakların kokusu çıkana, kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
Ekmeğimiz hazır ve bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz

Ekmekler kesinlikle bayat olmalı. Taze ekmek olursa sertleşecektir.

Dilerseniz tüm malzemeleri rondodan da geçirebilirsiniz.

Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun

Sarımsaklı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst