AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sarımsaklı Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Gereçler
Ekmek (Bayatlayan ekmekleri bu türlü değerlendirebilirsiniz)
Sarımsaklı sos için:
10-15 diş sarımsak
50 gram tereyağı
Tuz
Fesleğen ya da kekik
Üzeri için:
Kaşar peyniri

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bayatlayan ekmeğimizi ortadan ikiye kesip fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
Ezdiğimiz sarımsakları tereyağı ve baharatlarla karıştırıp ekmeklerin üzerine sürüyoruz.
170 derecede evvelden ısıtılmış fırınımıza yolluyoruz. Ben 15dk beklettim fakat fırınınıza nazaran denetim edin.
En son olarak kızaran ekmeklerimizin üzerine kaşar peynirini koyup 1-2 dk fırında erimesini bekliyor ve afiyetle yiyoruz. Afiyet olsun. Görüntüsü için instagram: @eceaslnnn.
 
Geri
Üst