AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sarımsaklı Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
3,5 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
1 tutam şeker
İç harcı için;
Tereyağı
Fırınlanmış 1 baş sarımsak
1 demet maydanoz
250 gram kaşar peyniri

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir karıştırma kabına un,maya,tuz ve şekeri alarak,suyunu da üzerine ekleyelim.
Ekmek hamurumuzu yoğuralım,30dk mayalanmaya bırakalım.
O sırada iç harcımızı hazırlayalım.
Tereyağı,fırınlanmış sarımsak ve doğranmış maydanozları karıştıralım.
Ekmek hamurumuzu dikdörtgen formunda açarak iç harcı sürelim, akabinde kaşar peyniri rendesini de ekleyelim.
Küçük kareler halinde keselim.
Kareleri üst üste koyarak baton kek kalıbında 200 derecede 35 dk pişirelim.
Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst