AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sarımsaklı Ekmek Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Materyaller

Hamuru İçin
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
4 diş sarımsak
Yarım bağ maydanoz
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
3 adet domates
1 ölçü siyah zeytin
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Sarımsaklı Ekmek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
İncelikle hamuru mayalamak için un hariç bütün materyalleri bir yoğurma kabına alın karıştırın azar azar unu ek edin yumuşak bir hamur elde edin mayalanmaya bırakın.
Öbür taraftan uygun bir kaseye tereyağı ezilmiş sarımsak ve ince doğranmış maydanozu karıştırın kenara alın.
Mayalanan hamuru iki yahut üçe ayırıp ovarlok formunda acın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin bir bıçak yardımıyla kesikler atın.
Üzerine tereyağı sarımsak ve maydanoz karışımından sürün.
Akabinde üzerine kaşar peyniri koyup akabinde dilimlenmiş domates ve çekirdeği ve doğranmış zeytin koyup tekrar bir ölçü kaşar koyup.
Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın afiyet olsun.
 
Geri
Üst