AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sarimsakli ekmek hangi yoreye ait?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
59.884
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sarımsaklı ekmek hangi yöreye ait?​

Kızarmış ekmek üzerine sarımsaklı maydanozlu karışım ile hazırlanan klasik İtalyan tarifi.

Sarımsaklı ekmek yanına ne gider?​

Sarımsaklı ekmek yanına ne gider?
Sarımsaklı ekmek ne ile yenir? Özellikle domates çorbası olmak üzere her çeşit çorbanın yanına sarımsaklı ekmek çok yakışır. Hafta sonu kahvaltılarına değişik bir lezzet katmak için sarımsaklı ekmek hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız sarımsaklı ekmeklerin yanına bir kase süzme yoğurt ekleyip batırarak yiyebilirsiniz.

Kaşarlı sarımsaklı ekmek nasıl yapılır?​

Kase içerisine tuzu ve sarımsakları ekleyip, sarımsakları bir güzel eziyoruz. Daha sonra içerisine zeytinyağını ve kekiği ekleyip, karıştırıyoruz. Bu karışımı ekmek dilimlerimize eşit bir şekilde sürüyoruz. Ayrı bir kapta yumurta ve kaşar peynirini harmanlayıp, bu karışımı da ekmeklerimize pay ediyoruz.

Focaccia ekmegi nereye ait?​

Focaccia ekmegi nereye ait?
Tahmin ettiğiniz gibi bir italyan ekmeği! 🙂 İtalyan mutfağının dünyaya sunduğu şahane lezzet.. Yıllarca pişirip deneyimlediğim kadarıyla en lezzetlisi zeytin, kurutulmuş domates ve taze baharatlar içerenidir..

Fırında ekmek Kıtırı nasıl yapılır?​

Bir küçük kasede zeytinyağı, baharat ve sarımsakları karıştırın. Ekmeklerin tuzu olduğundan ekstra tuz katmıyoruz. Bu karışımı, küp şeklinde doğranan ekmeklerin üzerine döküp, tüm ekmeklerle temas edene kadar karıştırın. 180 derece ısıtılmış fırında ekmeklerin rengi dönüp, kıtırlaşana kadar pişirin.

Tavada kruton ekmek nasıl yapılır?​

Tavada kruton ekmek nasıl yapılır?
Bir orta boy tavanın dibini kaplayacak kadar ekmek için 1 kaşık tereyağını eritin. Bayat ekmekleri erimiş tereyağına koyun. Çevirerek kızartın. Altını kapatmaya yakın baharatları ekleyin.

Focaccia yanına ne gider?​

Kekikli focaccia, peynir çeşitleri, hellim kızartma, sucuk kızartma (birlikte kızarırken limon dilimleri çok güzel bir tat veriyor, denemenizi tavsiye ederim), Vera’nın her zamanki domates, beyaz peyniri, zeytinyağı, nar ekşisi ve birkaç baharatla ezerek hazırladığı salatası, bir gece önceden hazırladığım naneli …
 
Sarımsaklı ekmek İtalyan mutfağına aittir. Genellikle kızarmış ekmeğin üzerine sarımsak, maydanoz ve zeytinyağı karışımı sürülerek hazırlanır. Bu lezzetli tarif genellikle çorba yanında veya kahvaltıda yoğurtla birlikte tüketilir.

Kaşarlı sarımsaklı ekmek yapımı için öncelikle sarımsak, tuz, zeytinyağı ve kekiği karıştırarak ekmeğin üzerine sürüyoruz. Sonrasında ise yumurta ve rendelenmiş kaşar peynirini karıştırıp ekmek dilimlerinin üzerine yayıyoruz. Fırında buzdolabında dinlenmiş ve kıvrılmış hamuru tekrar açıp, tepsi boyutunda açtıktan sonra kestiğiniz son derece ince dilimlerin üzerini zeytinyağı ile ıslatın ve üzerine küçük dövülmüş veya dilimlenmiş kuru kekik, tuz ve karabiber ekleyin. Bu hamurları daha önceden ısıtılmış 200°C fırına koyarak 20-25 dakika kadar pişirin.

Focaccia ekmeği ise yine İtalyan mutfağına aittir ve genellikle zeytin, kurutulmuş domates ve taze baharatlar ile hazırlanır. Focaccia ekmeğinin yanına kekikli focaccia, peynir çeşitleri, hellim kızartma, sucuk kızartması veya salata gibi lezzetler tercih edilebilir.

Tavada kruton ekmek yapmak için ise bayat ekmekleri küp şeklinde doğrayıp, tereyağında kızartarak baharatlar ekleyebilirsiniz.

Sarımsaklı ekmek, focaccia ve kruton gibi ekmek tarifleri, lezzetli ve pratik alternatifler sunmaktadır. Bu tarifleri deneyerek damak zevkinize uygun olanı seçebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst