AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sarımsaklı Domatesli Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Sarımsaklı Domatesli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yaş maya
Aldığı kadar un
Üzeri için;
100 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş rendelenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
Diğer gereçler;
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Domates
Zeytin

Sarımsaklı Domatesli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İç gereci için gereçlerin hepsini bir kaseye alıyoruz güzelce bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Hamuru için uygun bir kaba un hariç bütün materyalleri alıyoruz güzelce karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz mayalanan hamuru iki eşit kesime ayırıyoruz tezgahı unlayıp merdaneyle hamurumuzu oval formda açıyoruz.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz, bıçakla kare halinde çizikler atıyoruz.
Üzerine tereyağlı sosumuzun yarısını sürüyoruz, başka yarısını öbür hamur için ayırıyoruz.
Üzerine kaşar peyniri serpip domates zeytin dizip 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Sarımsaklı Domatesli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst