AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sarımsak Ve Fesleğen Soslu Ekmek (Mükemmel Lezzette)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sarımsak Ve Fesleğen Soslu Ekmek (Mükemmel Lezzette) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için
1 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
1,5 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
4 su bardağı un (kontrollü)
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
1,5 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 -4 diş sarımsak rendelenmiş
1 demet ince kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım tatlı kaşığı fesleğen
Diğer malzemeler
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Sarımsak Ve Fesleğen Soslu Ekmek (Mükemmel Lezzette) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şeker, maya ve ılık sütü yoğurma kabına aldım.
Şeker ve maya eriyene karıştırdım.
Yumurta ve zeytinyağını da ekleyip karıştırdım.
Un ve tuzu ekleyip yoğurdum.
Hafif ele yapışan bir hamur elde ettim.
Hamurun üzerini kapatıp en az 30 dk dinlendirerek mayaya bıraktım.
Sos gereçlerini karıştırma kabına ekleyip karıştırdım.
Mayalanan hamuru tezgaha aldım.
Yoğurarak yuvarlak biçim verdim.
Daha sonra hamuru tepsi büyüklüğünde açtım.
Üzerine sarımsaklı sosu sürdüm.
Üzerine rendelenmiş kaşar serptim.
Hamuru kare halde kestim.
Kestiğim dilimleri üst üste aldım ve yağlanmış baton kalıba yerleştirdim.
Kalan sosu kalıptaki hamurun üzerine sürdüm.
Üzerini örtüp bu halde 20 dk mayalandırdım.
Kalıp uzunluğuna geldiğinde evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdim.Afiyet olsun.
Sarımsak Ve Fesleğen Soslu Ekmek (Mükemmel Lezzette) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst