AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sarilmak iyilestirir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.481
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sarılmak iyileştirir mi?​

Sarılmak acıya karşı direncinizi kuvvetlendirir Sarılma anında salgılanan oksitosin hormonu kişileri daha olumlu ve pozitif düşünmeye yönlendirir. Bu da günlük hayatımızda karşımıza çıkan olumsuzluklara karşı daha sakin kalabilmemize ve stres altında kalmamamıza olanak sağlar.

Bir insan neden sarılmaya ihtiyaç duyar?​

Yalnız hissetmekten kurtulmak, iş yerindeki ya da okuldaki stresten uzaklaşmak gibi. Aynı zamanda eski bir dostla karşılaştığınızda ya da özlediğimiz birine kavuştuğumuzda özlem gidermek için de bu eylemi gerçekleştirebiliriz. Yani, sarılmak insan ilişkilerinde önemlidir.

Sarılmak sakinleştirir mi?​

Sarılmak sakinleştirir mi?
– Vücuttaki kan basıncını dengeleyen sarılma eylemi aynı zamanda sinirleri harekete geçirerek beyindeki kan oranını düşürür. Bu durum vücudun sakin bir hal almasını sağlarken, stres, depresyon ve sinirlilik gibi psikolojik rahatsızlıklara yakalanma riskini azaltır.

Bir kadına sarılmak onu etkiler mi?​

Uzmanlara göre, sarılma kadınlara terk edilmediklerine dair güvence veriyor ve erkekler, bilinçaltında kadına bakma yükümlülüğünden kaçınmak için bundan pek hoşlanmıyor. Fakat sarılmanın psikoloji ve sağlık üzerinden sandığınızdan çok daha fazla etkisi bulunuyor.

Sarılmak nasıl bir his?​

Negatif enerjinizi alır, sinirinizi dindirir, size kendinizi mutlu hissettirir, varlığınızın farkına varırsınız, boşlukta doldurduğunuz yeri hissedersiniz. Sarılmak, tüm olumsuzluklara karşı duruştur, bir başkaldırı, bir ‘ben de varım’ haykırışıdır.

Sarılmak huzur verir mi?​

Sarılmak huzur verir mi?
Birbirine verilen olumlu bir enerji olduğundan daha güçlü hissetmemizi sağlar. İyi bir duygu verdiği için insanlara bakışımızı da yumuşatır ve sevginin daha yoğun olmasına neden olur. Dolayısıyla sarılmak mutlu bir yaşamı hatırlatır ve o anların hatırlanması da sıkıntı zamanlarında huzur ve rahatlama verir.

Bir kıza sarılmak günah mıdır?​

Nikâhsız el ele tutuşmak haramdır. Dudaktan, yanaktan öpmek de günahtır. Zinaya girmez. Ama günahtır.

Insan sarılınca ne hisseder?​

Endorfinler de fiziksel ve psikolojik acının dindirilmesini sağlar. Bu sebeple ağlayan birisine sarılmak onun için oldukça rahatlatıcıdır. Endorfinler aynı zamanda beynin ödül ile alakalı böglelerini de çalıştırırlar. Bu da insanların bu davranışı tekrarlamalarını sağlar.
 
Sarılmak, hem fiziksel hem de duygusal açıdan insanlar üzerinde olumlu etkilere sahip olan bir eylemdir. Sarılma, oksitosin hormonu salgılanmasına neden olur ve bu hormon insanları olumlu ve pozitif düşünmeye yönlendirir. Bu da günlük yaşamımızdaki olumsuzluklarla daha sakin bir şekilde başa çıkabilmemize ve stresle daha iyi başa çıkabilmemize yardımcı olabilir.

İnsanlar sarılmaya ihtiyaç duyabilir çünkü bu eylem, yalnızlık duygusundan kurtulmalarına, stresten uzaklaşmalarına ve sevdikleriyle özlem gidermelerine yardımcı olabilir. Sarılma, insan ilişkilerinde önemli bir rol oynar ve duygusal bağların güçlenmesine katkıda bulunabilir.

Sarılmak sakinleştirici bir etkiye sahip olabilir çünkü vücuttaki kan basıncını dengeleyerek sinirleri harekete geçirir ve stresi azaltabilir. Beyindeki kan akışını düşürerek vücudu sakinleştirebilir ve psikolojik rahatsızlıkların riskini azaltabilir.

Bir kadına sarılmak, ona güven vererek terk edilmediklerini hissettirebilir. Sarılmanın psikolojik ve sağlık üzerinde faydaları bulunabilir ve günlük ilişkilerde olumlu bir etki yaratabilir.

Sarılmak, negatif enerjiyi alabilir, sakinleştirebilir, mutlu hissettirebilir ve kişinin varlığını fark etmesine yardımcı olabilir. Bu eylem, olumsuzluklara karşı duruş sergileyebilir ve insanlara huzur ve rahatlama hissi verebilir.

Son olarak, sarılma endorfinlerin salgılanmasına neden olabilir ve fiziksel ve psikolojik acının dindirilmesine yardımcı olabilir. Ağlayan birisine sarılmak rahatlatıcı olabilir ve endorfinler insanları tekrar aynı eylemi yapmaya teşvik edebilir.

Günahtan bahsedildiği bölümde, kıza sarılmanın İslam dini açısından bir değerlendirmesi yapılmış. Nikâhsız el ele tutuşmanın haram olduğu ve dudaktan veya yanaktan öpmenin de günahtan sayıldığı belirtilmiş. Bu konu dinî inançlara göre değerlendirildiğinde farklı görüşler olabilir ve herkesin inanç ve değerleri farklı olabilir.
 
Geri
Üst