AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sari yapiskan tuzak ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sarı yapışkan tuzak ne işe yarar?​

Sarı Yapışkan Tuzaklar ; Beyaz sinek, yaprak galeri sinekleri, thrips, yaprak bitleri vb. gibi bir çok zararlı böcek türünü yakalayarak, bu böceklerin seralarda zarar yapmasını önlerler. Pestisit kullanılmadan yapılan bu zirai mücadele şekline biyoteknik mücadele denir.

Sarı yapışkan tuzak nasıl kullanılır?​

Sarı yapışkan tuzak nasıl kullanılır?
Seralarda , fide döneminden hemen sonra gözlem amaçlı, dekara 20 adet sarı yapışkan tuzak gelecek şekilde, bitkinin yaklaşık 20 cm üzerine asılmalıdır. Bitkinin büyümesine paralel olarak yapışkan tuzaklar yükseltilmelidir. Tuzaklar sık sık kontrol edilerek yakalanan böceklerin sayıları tespit edilir.

Yapışkan Tuzak nasıl yapılır?​

Sarı yapışkan tuzak yapımı için sarı olan telli dosya, dosya, folyo, renkli defter kapağı, renkli dosya kapağı, ve benzeri ile koli bandını yatak olarak en üste, orta ve en alta koli bandını bir ucunu kıvırıp yapıştırıyoruz. isterseniz sadece alta ve üste yapabilirsiniz.

Mavi yapışkan tuzak ne işe yarar?​

Mavi yapışkan tuzak ne işe yarar?
MAVİ YAPIŞKAN TUZAKLAR Yakalanan ergin böcekler sayılıp kaydedildikten sonra tuzaklardan uzaklaştırılır veya tuzak yenisiyle değiştirilir. Gözlem amaçlı tuzaklarda tespit edilen böcek sayısı, mücadele zamanının ve şeklinin belirlenmesinde çok etkili bir yöntemdir.
Kiraz sineği tuzağı nasıl yapılır?​
Bunun için ; Kiraz ve vişne ağaçlarının çiçek taç yapraklarının tamamen dökülmesinden sonra dekara 2 adet KAPAR® Kiraz sineği Tuzağını ağaçların güney yönüne, yerden 1-1.5 m yükseğe asınız. Haftada birkaç kez tuzakları kontrol ederek kiraz sineğinin olup olmadığını kontrol ediniz.

Sinek yapışkanı nasıl kullanılır?​

Sinek yapışkanı nasıl kullanılır?
Kullanımı Hakkında Tibtrap Yapışkanlı Sinek Bant Kapsülünü Açıp, Ucunda Tutup Çevirerek Yerinden Çıkartınız. Yaklaşık 50 Cm Kadar Açıldıktan Sonra Kapsül Kabını Sökmeden Bırakınız. Tibtrap’In Ucuna Monte Edilmiş Raptiye Sayesinde Herhangi Bir Yere Sarkıtmak Suretiyle Asabilirsiniz.

Sarı sinek bandı nasıl kullanılır?​

Amacı: Kitlesel yakalama amaçlı kullanılır.
- Kullanım şekli: seranın yan havalandırma açıklıklarına gelecek şekilde, açıklık boyunca seranın iç kısmından kenar direklere tutturulmalıdır.
- Araştırmalar göstermektedir ki beyaz sinekler, yaprak güveleri, skiraidler, afidler ve diğer bir çok böcek sarı renge çekilmektedir.

Sinek bandı nasıl yapılır?​

Sinek bandı nasıl yapılır?
Nasıl yapılır
- 1. Sıvı balı, şekeri ve suyu tencereye dökün.
- Düşük ısıda ısıtın.
- 3. Pürüzsüz bir doku elde etmek için iyice karıştırın, ancak çok akıcı olmamalıdır.
- Karışımı biraz soğumaya bırakın.
- 5. 5 cm genişliğinde ve en az 30 cm uzunluğunda kağıt şeritleri kesin.

Kiraz sineği tuzağı ne zaman asılır?​

Bölgelere göre değişmekle birlikte nisan-mayıs aylarında “görsel sarı yapışkan tuzak +amonyak kapsülü” 2 adet/dekar olacak şekilde kiraz bahçelerine ağaçların güneydoğu yönüne asılır. İlaçlama tuzaklarda ilk ergin görüldükten sonra en geç bir hafta içinde yapılır.

Meyve sineği nasıl yok edilir?​

Meyve sineği nasıl yok edilir?
MEYVE SİNEKLERİNDEN HIZLICA KURTULMANIN 10 ETKİLİ YOLU
- Caydırıcı Kokular Kullanın.
- Bulaşık Bezlerini ve Süngerleri Düzenli Olarak Değiştirin.
- Mutfağınızı Temiz Tutun.
- Çürüyen Sebze ve Meyveleri Hemen Atın.
- Meyve Kâselerini Kapatın.
- Meyve ve Sebzelerinizi İyice Yıkayın.
- Meyve Sineğini Uzaklaştırmak için Sirkeli Karışım.
Filtrap sinek tuzağı nasıl kullanılır?​
Tamamen doğa dostu, çevreye zararı olmayan bir üründür.Filtrap sinek tuzağını kullanmadan önce oda sıcaklığında bir süre bekletiniz. Kapsülü açarken, ipi yavaşça çekiniz. Yırtmamaya özen gösteriniz. Raptiye yardımı ile tavana ya da kullanmak istediğiniz yere asınız.

Sinek bandı nasıl açılır?​

Sinek bandı nasıl açılır?
Ruloyu açarken, ipinden yavaşça ve çevirerek çekip, çıkartınız. İçerisinden çıkan rapsiye ile tava uygun bir yere asınız. Bytrap sinek bandı güçlü yapışkan özelliği ile temas eden uçan haşereleri de anında kapar, bir daha bırakmaz.

Sinek bandı nasıl kullanılır?​

Kullanımı Hakkında ByTrap yapışkanlı sinek bant kapsülünü açıp, ucunda tutup çevirerek yerinden çıkartınız. Yaklaşık 50 cm kadar açıldıktan sonra kapsül kabını sökmeden bırakınız. By trap’ın ucuna monte edilmiş raptiye sayesinde herhangi bir yere sarkıtmak suretiyle asabilirsiniz.

Küçük sinekleri ne yok eder?​

Küçük sinekleri ne yok eder?
Bir litre suya iki kaşık sirke, bir kaşık şeker, birkaç damla bulaşık deterjanı koyun ve karıştırın. Bu karışımı kaselere koyup sineklerin olduğu bölgelere bırakın.
 
Sarı yapışkan tuzaklar, zararlı böcek türlerini yakalayarak seralarda zarar yapmalarını önlemeye yardımcı olurlar. Beyaz sinek, yaprak galeri sinekleri, thrips, yaprak bitleri gibi zararlıların tespit edilmesinde ve kontrol altına alınmasında etkili bir yöntemdir. Pestisit kullanımına alternatif olarak biyoteknik mücadele için kullanılan sarı yapışkan tuzaklar, zararlı böceklerin popülasyonunu kontrol altına almaya yardımcı olur.

Sarı yapışkan tuzakların kullanımı ise seralarda fide döneminden hemen sonra başlar. Her dekara yaklaşık 20 adet sarı yapışkan tuzak asılmalıdır. Bitkinin yaklaşık 20 cm üzerine asılan tuzaklar, bitkinin büyümesine paralel olarak yükseltilmelidir. Bu tuzaklar sık sık kontrol edilmeli ve yakalanan böceklerin sayıları tespit edilmelidir.

Sarı yapışkan tuzakların yapımı için sarı olan telli dosya, dosya, folyo, renkli defter kapağı gibi materyaller kullanılabilir. Bu malzemelerin üzerine koli bandı veya yapışkan bir madde sürülerek tuzaklar oluşturulabilir. Sarı yapay tuzaklar böcekleri çekmek için kullanılan etkili bir yöntemdir.

Mavi yapışkan tuzaklar da ergin böcekleri yakalayarak sayılarının belirlenmesine ve mücadele zamanının tespitine yardımcı olur. Kiraz sineği tuzağı ise kiraz ve vişne ağaçlarındaki kiraz sineklerini kontrol altına almak için kullanılan bir yöntemdir.

Meyve sinekleri ile mücadele etmek için çeşitli yöntemler kullanılabilir. Bunlar arasında caydırıcı kokular, temizlik önlemleri, çürüyen meyve ve sebzelerin hızlı bir şekilde atılması, meyve kâselerinin kapatılması gibi uygulamalar etkili olabilir.

Son olarak, küçük sinekleri yok etmek için sirke, şeker, su ve bulaşık deterjanından oluşan bir karışım kullanılabilir. Bu karışımı kâselere koyarak sineklerin bulunduğu bölgelere bırakmak küçük sineklerle mücadelede etkili bir yöntem olabilir.
 
Geri
Üst