Sari renkli taze fasulye nasil pisirilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
184.233
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sarı renkli taze fasulye nasıl pişirilir?​

Tencerede soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile kavuralım. İçine sarımsakları da atalım ve domatesleri kabuklarını soyup küp doğrayarak ilave edelim. Taze fasulyeleri de ikiye kesip kavrulan soğanlara ekleyip, tuz, şeker ve 1 çay bardağı su ile pişirelim. Soğuduktan sonra servis yapalım.
Sarı fasulye nedir?
trakya’da özellikle kırklareli, lüleburgaz, edirne’de sıkça pazarlarda satılan taze fasulye çeşididir. klasik ayşe kadın fasulyesine göre açık sarı renktedir ve daha geniş yapılıdır. ayrıca zeytinyağlısı ayşe kadın’dan daha lezzetli olur. trakya macırlarından adını öğrendiğim fasulye cinsi.
Beyaz taze fasulye yemeği nasıl yapılır?
Taze Beyaz Fasülye Tarifi Nasıl Yapılır? Yağda soğan, biber ve küp küp doğranmış havuç kavrulur. Salça eklenir asidi çıkınca yıkanıp suyu süzülmüş fasülyeler konulur kavrulunca içine sarımsaklar konur bir iki kez karıştırılıp tuzu ve üzerini aşacak kadar kaynar suyu ilave edilir. Kısık ateşte pişirilir.

Sarı Koza fasulyesi nasıl pişirilir?​

Tencereye iç fasulye ve 4 su bardağı soğuk su konulacak. Normal ısı ayarında tencere kaynamaya başlayınca; tencere kapağı kapatılacak, ocak en düşük ısı ayarına getirilecek ve 10 dakika haşlanacak. Ardından süzgece alınacak ve soğuk sudan geçirilecek.
Sarı fasulye nerede yetişir?
Fasulye hangi bölgede yetişir? İller bazında imalatın en çok görüldüğü bölge Karadeniz olarak görülse de Akdeniz ve Ege bölgesinde de bir hayli yaygın bir biçimde üretimi görülmektedir. İklim olarak uygun ortamı bulan taze fasulye yine iç Anadolu bölgesinde de rahatlıkla yetiştirilebilmektedir.
Sarı fasulye ne zaman ekilir?
Açık tarla yetiştiriciliğine uygun, sırık fasulye çeşididir. Bitki uzun ömürlü, kuvvetli yapılı, bol yapraklıdır. Meyveler sarı renkli, ince ve uzun formludur. Ekim Zamanı : İlkbahar,sonbahar içindeki aylar tavsiye edilir.
Yapılışı:
- 1 kilo badalan fasulyeyi ayıklayın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave ederek 10-15 dakika haşlayın.
- Soğanları ve 2 diş sarımsağı yemeklik doğrayın.
- Son olarak fasulyeleri ekleyin karıştırın, altı kısık ve kapağı kapalı olarak domates suyunu çekene kadar pişirin.
- Soğuk ya da ılık olarak servis yapın.
Zeytinyağlı Badalan nasıl yapılır?
Önce soğanlarımızı küp küp doğrayıp zeytinyağında sararıncaya kadar kavuruyoruz. Daha sonra salçamızı ve domateslerimizi ekleyip biraz kavuruyoruz. Kavrulan domateslerimize karabiber, pulbiberimizide ilave edip karıştırıyoruz. Ayıkladığımız ve yıkadığımız badalan fasulyelerimizide ilave ediyoruz.
Zeytinyağlı beyaz fasulye nasıl yapılır?
- 1 su bardağı kuru fasulyeyi, 1 çay kaşığı tuz ve karbonatla suda ıslatarak 1 gece bekletin.
- Soğanları küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında kavurun.
- Birkaç kez karıştırdıktan sonra yıkayıp, süzülen fasulyeleri ilave edin.
- Üstünü gecene kadar sıcak su koyun. Tuz ilave edin.
- Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
 
Geri
Üst