AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sari kabak yemegi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.061
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sarı kabak yemeği nasıl yapılır?​

Zeytinyağlı Balkabağı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri yıkayıp küp küp doğrayın hazır olsun yanınızda.
- Yemeği yapacağınız tencereye zeytinyağını koyun üzerine soğan ve biberleri koyun, pembeleşene kadar kavurun.
- Üzerine kabakları ilave edin 2-3 dakika kadar kavurun.

Vakumlu kabak nasıl saklanır?​

Vakumlu kabak nasıl saklanır?
Bal Kabağı (Buzlukta Saklama) Tarifi Nasıl Yapılır? Balkabağını sert kabuğundan ayırarak doğrayalım. Yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra buzluk poşetlerine ihtiyaca göre ayırarak yerleştirip havasını alalım. Taptaze kalıyor.

Sarı kabak tatlısı nasıl yapılır?​

Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin. Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın. Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin.

Yarım balkabağı nasıl muhafaza edilir?​

Yarım balkabağı nasıl muhafaza edilir?
Bal kabağının dış kısmındaki yeşil kalın kabuğu bıçakla güzelce temizleyin. Ardından kullanacağınız boyutta küpler haline getirin. Tamamen kuruyan çiğ haldeki bal kabağı dilimlerini buzluğa uygun saklama kaplarına, buzdolabı poşetlerine ya da kilitli torbalara aktarın.
Sarı kabaktan ne yapılır?​
Bal Kabağı Tarifleri: Tatlıdan Tuzluya 34 Lezzet
- #1 Balkabaklı Tahinli Nefis Cheesecake. Sevde.
- #3 Bal Kabaklı Pasta. lezzetli_anlar.
- #4 Bisküvili Bal Kabaklı Pasta. Fatma Yazar.
- #5 Nefis Balkabağı Tarator.
- #6 Balkabağı Sütlüsü
- #7 Balkabağı Mücveri.
- #8 Bal Kabaklı Kurabiye (İlave Şekersiz, Yağsız)
- #9 Kabak Tatlısı Tarifi.

Sinkonta ne demek?​

Sinkonta ne demek?
Ege Bölgesi’ne ait bir yemek olan sinkonta İzmir ve Manisa taraflarında oldukça sık yapılmakta. Aslında Girit yemeği olarak bilinmekte. Bal kabağının hafif tatlılığı, soğan, sarımsak ve baharatlarla birleşimi sayesinde ortaya çok güzel pratik bir yemek ya da meze çıkmakta.

Antakya usulü kabak tatlısı nasıl yapılır?​

Kabakları bir gece suda bekletin sabah kabakları kireç suyundan alın iyice yıkayın biraz suda bekletin. Sonra kabakları çatalla delip tencereye alın. Üzerine şekeri dökün sonra iki su bardağı su döküp ocağın üzerine alın kaynamaya başlayınca ocağı kısıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Bal kabak kavurması nasıl yapılır?​

Bal kabak kavurması nasıl yapılır?
Kızgın zeytinyağına önce soğanları koyun ve pembeleşmeye yakın kabakları koyun suyunu çekip hafif kızarmaya başlayın, önce sarımsakları koyup 2-3 defa çevirin. Sonra minik minik doğranmış domatesleri yada salçayı ekleyin. Domatesleri suyunu çekene kadar kavurun, sonra baharatlarını koyup karıştırın ve ocaktan alın.

Manisa’nın neyi meşhur Sinkonta?​

Sinkonta. Ege Bölgesi’nde her şehirde bulmak mümkün olsa da özellikle Manisa’da yaygın olarak yapılmaktadır. Balkabağından hazırlanmaktadır. Balkabağının parça parça kesilmesi ve yanına soğan, sarımsak eklenmesiyle bu lezzete ulaşılmaktadır.

Sinkonta nedir nasıl yapılır?​

Sinkonta nedir nasıl yapılır?
Balkabaklarını dilimleyin ve borcama koyun. Bir kasede zeytinyağı, salça, tuz ve karabiberi karıştırıp, balkabaklarının üzerine dökün ve tekrar karıştırın. Soslanmış balkabaklarının üzerine, soğanları ve sarımsağı gelişigüzel doğrayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirin.
Taze kabak derin dondurucuda nasıl saklanır?​
İlk olarak kabakları yıkıyoruz ve iyice kuruluyoruz. Sonra alacalı soyuyoruz ve yarım daire biçiminde doğruyoruz. Poşetlere yerleştiriyoruz ve poşetlerin havasını pipet yardımıyla alıp ağzını sıkıca bağlıyoruz. Dondurucuya atıyoruz.

Çiğ kabak buzdolabında kaç gün saklanır?​

Çiğ kabak buzdolabında kaç gün saklanır?
Buzdolabında ise 3 günden fazla dayanmayacaktır. Buzlukta uzun süre dayanır.
 
Sarı kabak yemeği oldukça lezzetli ve sağlıklı bir seçenektir. Zeytinyağlı balkabağı yemeği tarifini adım adım anlatmak gerekirse:

1. Malzemeleri yıkayıp küp küp doğrayın.
2. Yemeği yapacağınız tencereye zeytinyağını koyun, üzerine doğradığınız soğan ve biberleri ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.
3. Üzerine kabakları ilave edin ve 2-3 dakika kadar kavurun.
4. Ardından suyunu ekleyerek yumuşayana kadar pişirin ve üzerine limon suyu sıkarak servis yapabilirsiniz.

Vakumlu kabakları saklamak istiyorsanız, bal kabaklarını sert kabuklarından ayırıp doğrayarak buzluğa uygun kaplara yerleştirebilir ve havasını alarak saklayabilirsiniz. Bu şekilde taze kalacaktır.

Sarı kabak tatlısı yapımı ise oldukça kolay. Kabakları doğrayıp şekeri ekleyerek bekletin, sonra ocağa alarak yumuşayana kadar pişirin. Bu şekilde enfes bir tatlı elde edebilirsiniz.

Yarım balkabağı nasıl muhafaza edilir sorusuna gelince, bal kabağının kabuğunu temizleyip doğrayarak buzluğa uygun kaplarda saklayabilirsiniz. Böylelikle kullanımı daha kolay olacaktır.

Sarı kabaktan yapılabilecek birçok lezzetli tarif bulunmaktadır. Örneğin balkabağı ile cheesecake, pasta, tatlı, mücver veya kurabiye gibi birçok lezzetli tarif deneyebilirsiniz.

Sinkonta yemeği ise Ege Bölgesi'ne ait bir tarif olup, bal kabaklarıyla yapılan bir yemektir. İzmir ve Manisa'da sıkça yapılan bu yemek, bal kabaklarının hafif tatlılığı ve baharatlarla birleşimi ile oldukça lezzetlidir.

Antakya usulü kabak tatlısı yapımı için kabakları suda bekletip kireç suyundan geçirerek başlayabilir, ardından şekeri ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakabilirsiniz.

Bal kabak kavurması yapmak istiyorsanız, zeytinyağında soğan ve kabakları kavurup, ardından sarımsak, domates veya salça ekleyerek pişirebilir ve baharatlarla tatlandırarak servis yapabilirsiniz.

Dondurucuda taze kabak saklamak isterseniz, kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra doğrayarak poşetlere yerleştirip havasını alarak dondurucuda saklayabilirsiniz. Çiğ kabak buzdolabında ise 3 günden fazla dayanamayacağı için dondurucuda saklamak daha uygun olacaktır.
 
Geri
Üst