AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sari kabak nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sarı kabak nedir?​

Yurt dışından yeni gelen akraba gibi: Sarı kabak Yaz kabaklarından olan sarı kabakları tıpkı sakız kabağı gibi ister dolma yapın, ister kızartma, isterseniz de sulu yemek. Hatta size bir tüyo; isterseniz dilimleyip ızgara yaparak salatanıza ekleyerek salatanızı hem vitamin, hem de tat olarak zenginleştirebilirsiniz.

Olgun kabak nasıl anlaşılır?​

Balkabağının olgunlaştığı zaman pedinkülü kuru ve serttir. Pedinkül hala yeşil ise olgunlaşmasını beklemek gerekmektedir. Bitkinin üzerindeki yapraklar ve kırbaçlar kısmen sararmış ve kurumuştur. Balkabağı olgunlaştığında koyu turuncu zengin bir renge sahiptir.
Sarı kabaktan neler yapilir?
Bal Kabağı Tarifleri: Tatlıdan Tuzluya 34 Lezzet
Güzel bal kabağı nasıl anlaşılır?
Bal kabağını bütün halde alacaksanız öncelikle kabuğunu mutlaka incelemelisiniz. Kabuğunda farklı benekler, çatlaklar varsa o kabağı asla almamalı, olabildiğince çatlaksız, yarasız olan bal kabaklarını tercih etmelisiniz. Aynı şekilde kabuğun mat olması da önemli.

Sarı kabak yemeği nasıl yapılır?​

Zeytinyağlı Balkabağı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri yıkayıp küp küp doğrayın hazır olsun yanınızda.
- Yemeği yapacağınız tencereye zeytinyağını koyun üzerine soğan ve biberleri koyun, pembeleşene kadar kavurun.
- Üzerine kabakları ilave edin 2-3 dakika kadar kavurun.

Sarı kabak tatlısı nasıl yapılır?​

Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin. Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın. Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin.
Kabak seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
Bunun için de şu adımlara dikkat etmeniz önemli: Bal kabağını bütün halde alacaksanız öncelikle kabuğunu mutlaka incelemelisiniz. Kabuğunda farklı benekler, çatlaklar varsa o kabağı asla almamalı, olabildiğince çatlaksız, yarasız olan bal kabaklarını tercih etmelisiniz. Aynı şekilde kabuğun mat olması da önemli.
 
Geri
Üst