AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sari kabak ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sarı kabak ne işe yarar?​

Kötü kolesterolü düşürür ve kalp sağlığını korur. Bağırsakların düzenli çalışmasında ve sindirimin kolaylaşmasında etkilidir. Manganez, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır ve fosfor içerir. Stres ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesini kolaylaştırır.

SARI kabaktan neler yapilir?​

Bal Kabağı Tarifleri: Tatlıdan Tuzluya 34 Lezzet
- #1 Balkabaklı Tahinli Nefis Cheesecake. Sevde.
- #3 Bal Kabaklı Pasta. lezzetli_anlar.
- #4 Bisküvili Bal Kabaklı Pasta. Fatma Yazar.
- #5 Nefis Balkabağı Tarator.
- #6 Balkabağı Sütlüsü
- #7 Balkabağı Mücveri.
- #8 Bal Kabaklı Kurabiye (İlave Şekersiz, Yağsız)
- #9 Kabak Tatlısı Tarifi.

Bal kabağı hangi hastalığa iyi gelir?​

Bal kabağı hangi hastalığa iyi gelir?
Faydaları saymakla bitmeyen balkabağı, nişasta, şeker, yağ, çinko, magnezyum, A,B ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir.
- Yüksek lif içermesi kabızlığı önlemeye yardımcıdır.
- Göz sağlığı, hücre ve deri yenilenmesinde etkilidir.
- Çok güçlü bir antioksidandır.
- Kanser hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.

Balkabağı hangi vitaminler var?​

İşte A, B, E vitaminleri, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan zengin bal kabağının faydaları…

Balkabagında hangi vitaminler var?​

Balkabağı demir, potasyum, kalsiyum, fosfor zengini… Balkabağında bulunan beta karoten sayesinde kalp hastalıklarında ve hiperlipidemi vakalarında kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı vücudun dirençli olmasını sağlar.

Kabaktan ne yemek yapabilirim?​

Kabaktan ne yemek yapabilirim?
Kabak Yemekleri: Çorbasından Salatasına Her Çeşit 36 Enfes Tarif
- #1 Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?
- #2 Pirinçli Kabak Yemeği Yapımı (videolu)
- #3 Zeytinyağlı Kabak Kavurma (videolu)
- #4 Muhteşem Kabak Çorbası (Kremalı Tadında)(videolu)
- #5 Kabak Dolması
- #6 Fırında Kıymalı Kabak Sandal (videolu)
- #7 Kabak Spagetti (videolu)
Kabağın faydaları nelerdir?​
Kabak, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin, besleyici bir yaz sebzesidir. Yüksek su ve lif oranı ile bağırsak sağlığını korur ve kabızlığı önler. İçerdiği A ve C vitamini, beta-karoten, manganez, zeaksantin ve lutein gibi antioksianlar sayesinde pek çok göz hastalığından korunmamızı sağlar.
Kış kabağı nasıl yapılır?​
- Adım. Bol suda yıkayıp sert ve yeşil kabuklarını soyduğunuz bal kabaklarını derin bir tencereye alın.
- Adım. Tat vermesi adına bir adet çubuk tarçın ilavesiyle orta ateşte, 20-25 dakika kadar pişirin.
- 3. Adım. Pişirme süresi sonunda fazla suyunu süzdürdüğünüz bal kabaklarını derin bir kaseye alın.
- Adım.
 
Sarı kabak, oldukça faydalı bir sebzedir ve vücuda birçok yararı vardır. Öncelikle kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ve kalp sağlığını korur. Aynı zamanda bağırsakların düzenli çalışmasını ve sindirimin kolaylaşmasını sağlar. Sarı kabak manganez, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır ve fosfor gibi birçok mineral içerir. Ayrıca stres ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesinde de yardımcı olabilir.

Kabak, sağlıklı bir sebze olmasının yanı sıra lezzetli ve çeşitli yemeklerde de kullanılabilir. Bal kabağından yapılan tarifler arasında Balkabaklı Tahinli Cheesecake, Bal Kabaklı Pasta, Bisküvili Bal Kabaklı Pasta, Balkabağı Tarator, Balkabağı Mücveri, Bal Kabaklı Kurabiye, Kabak Tatlısı gibi lezzetler bulunmaktadır.

Bal kabağının birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. İçerdiği nişasta, şeker, yağ, çinko, magnezyum, A, B ve C vitaminleri sayesinde; kabızlığı önler, göz sağlığını destekler, antioksidan etkisiyle vücuda fayda sağlar ve kansere karşı koruyucu olabilir.

Balkabağı, A, B, E vitaminleri, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posa gibi birçok besin ve mineral içerir. Bu nedenle kalp hastalıklarına, hiperlipidemiye ve kansere karşı koruyucu olabilir.

Kabak genel olarak vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin bir sebzedir. Yüksek su ve lif içeriği sayesinde bağırsak sağlığını korur, kabızlığı önler ve göz sağlığını destekler. A, C vitamini, beta-karoten, manganez, zeaksantin ve lutein gibi antioksidanlar içerir, bu da pek çok göz hastalığından korunmaya yardımcı olabilir.

Kış kabağını yaparken bol suyla yıkayıp kabuklarını soyarak derin bir tencereye alabilir, üstüne bir çubuk tarçın ekleyerek orta ateşte pişirebilir ve sonrasında fazla suyunu süzdürerek kullanabilirsiniz. Bu şekilde sağlıklı ve lezzetli bir kış kabak yemeği hazırlamış olursunuz.
 
Geri
Üst