AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sari kabak ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sarı kabak ne işe yarar?​

Kötü kolesterolü düşürür ve kalp sağlığını korur. Bağırsakların düzenli çalışmasında ve sindirimin kolaylaşmasında etkilidir. Manganez, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır ve fosfor içerir. Stres ve uykusuzluk gibi sorunların giderilmesini kolaylaştırır.

SARI kabaktan neler yapilir?​

Bal Kabağı Tarifleri: Tatlıdan Tuzluya 34 Lezzet
- #1 Balkabaklı Tahinli Nefis Cheesecake. Sevde.
- #3 Bal Kabaklı Pasta. lezzetli_anlar.
- #4 Bisküvili Bal Kabaklı Pasta. Fatma Yazar.
- #5 Nefis Balkabağı Tarator.
- #6 Balkabağı Sütlüsü
- #7 Balkabağı Mücveri.
- #8 Bal Kabaklı Kurabiye (İlave Şekersiz, Yağsız)
- #9 Kabak Tatlısı Tarifi.

Bal kabağı hangi hastalığa iyi gelir?​

Bal kabağı hangi hastalığa iyi gelir?
Faydaları saymakla bitmeyen balkabağı, nişasta, şeker, yağ, çinko, magnezyum, A,B ve C vitaminleri açısından oldukça zengindir.
- Yüksek lif içermesi kabızlığı önlemeye yardımcıdır.
- Göz sağlığı, hücre ve deri yenilenmesinde etkilidir.
- Çok güçlü bir antioksidandır.
- Kanser hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.

Balkabağı hangi vitaminler var?​

İşte A, B, E vitaminleri, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan zengin bal kabağının faydaları…

Balkabagında hangi vitaminler var?​

Balkabağı demir, potasyum, kalsiyum, fosfor zengini… Balkabağında bulunan beta karoten sayesinde kalp hastalıklarında ve hiperlipidemi vakalarında kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Antioksidan özelliği sayesinde kansere karşı vücudun dirençli olmasını sağlar.

Kabaktan ne yemek yapabilirim?​

Kabaktan ne yemek yapabilirim?
Kabak Yemekleri: Çorbasından Salatasına Her Çeşit 36 Enfes Tarif
- #1 Kabak Mücveri Nasıl Yapılır?
- #2 Pirinçli Kabak Yemeği Yapımı (videolu)
- #3 Zeytinyağlı Kabak Kavurma (videolu)
- #4 Muhteşem Kabak Çorbası (Kremalı Tadında)(videolu)
- #5 Kabak Dolması
- #6 Fırında Kıymalı Kabak Sandal (videolu)
- #7 Kabak Spagetti (videolu)
Kabağın faydaları nelerdir?​
Kabak, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin, besleyici bir yaz sebzesidir. Yüksek su ve lif oranı ile bağırsak sağlığını korur ve kabızlığı önler. İçerdiği A ve C vitamini, beta-karoten, manganez, zeaksantin ve lutein gibi antioksianlar sayesinde pek çok göz hastalığından korunmamızı sağlar.
Kış kabağı nasıl yapılır?​
- Adım. Bol suda yıkayıp sert ve yeşil kabuklarını soyduğunuz bal kabaklarını derin bir tencereye alın.
- Adım. Tat vermesi adına bir adet çubuk tarçın ilavesiyle orta ateşte, 20-25 dakika kadar pişirin.
- 3. Adım. Pişirme süresi sonunda fazla suyunu süzdürdüğünüz bal kabaklarını derin bir kaseye alın.
- Adım.
 
Sarı kabak, oldukça faydalı bir sebzedir ve sağlığınıza pek çok yararı vardır. Öncelikle kötü kolesterolü düşürür ve kalp sağlığınızı korur. Ayrıca bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve sindirimi kolaylaştırır. Sarı kabak, manganez, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır ve fosfor gibi mineraller açısından zengindir. Ayrıca stres ile uykusuzluk gibi sorunların giderilmesine de yardımcı olabilir.

Sarı kabaktan yapılan yemekler oldukça çeşitlidir. Bal kabağından yapılan tarifler arasında Balkabaklı Tahinli Cheesecake, Bal Kabaklı Pasta, Bisküvili Bal Kabaklı Pasta, Balkabağı Tarator, Balkabağı Mücveri, Bal Kabaklı Kurabiye ve Kabak Tatlısı gibi lezzetler bulunmaktadır.

Bal kabağının birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Yüksek lif içeriği sayesinde kabızlığı önler, göz sağlığını destekler, hücre ve deri yenilenmesini hızlandırır, antioksidan özelliklere sahiptir ve kansere karşı koruyucu etki gösterebilir.

Balkabağı, A, B, E vitaminleri, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan zengin bir sebzedir. Bu vitaminler ve mineraller sayesinde kalp hastalıklarında, hiperlipidemi vakalarında, antioksidan özellikleriyle kansere karşı vücudu korumada etkili olabilir.

Kabağın faydalarının yanı sıra kabaktan da birçok lezzetli yemek yapabilirsiniz. Kabak yemekleri arasında Kabak Mücveri, Pirinçli Kabak Yemeği, Zeytinyağlı Kabak Kavurma, Kabak Çorbası, Kabak Dolması, Fırında Kıymalı Kabak Sandal ve Kabak Spagetti gibi tarifler bulunmaktadır.

Son olarak, kabak kışın da tüketilen faydalı bir sebzedir. Kış kabakları nasıl yapılacağı konusunda da bilgi verildiğine göre, sağlıklı ve lezzetli yemekler için kış kabağı tercih edebilirsiniz.
 
Geri
Üst