Saray Sarması Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
İçi için;
1 paket krem şanti (75 gram)
1 su bardağı süt
Üzeri için;
1 su bardağı hindistan cevizi
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Büyük bir fırın tepsisine streç sinema serip, bir su bardağı hindistan cevizi serpilir.
Muhallebi için; tereyağı, vanilya hariç tüm materyal karıştırılarak pişirilir.
Kaynayınca vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılır.
Hindistan cevizinin üzerine muhallebi dökülür ve düzeltip soğumaya bırakılır.
1 su bardağı soğuk sütle kremşanti çırpılır, muhallebinin üzerine yayılır.
Bir mühlet buzdolabında soğutularak 4 parmak genişliğinde kesilip sarılır.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleye bilirsiniz ben kremşanti ile süsledim. Afiyet olsun.
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
İçi için;
1 paket krem şanti (75 gram)
1 su bardağı süt
Üzeri için;
1 su bardağı hindistan cevizi
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Büyük bir fırın tepsisine streç sinema serip, bir su bardağı hindistan cevizi serpilir.
Muhallebi için; tereyağı, vanilya hariç tüm materyal karıştırılarak pişirilir.
Kaynayınca vanilya ve tereyağı eklenip karıştırılır.
Hindistan cevizinin üzerine muhallebi dökülür ve düzeltip soğumaya bırakılır.
1 su bardağı soğuk sütle kremşanti çırpılır, muhallebinin üzerine yayılır.
Bir mühlet buzdolabında soğutularak 4 parmak genişliğinde kesilip sarılır.
Üzerini dilediğiniz üzere süsleye bilirsiniz ben kremşanti ile süsledim. Afiyet olsun.
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı