Saray Sarması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı (50 gr)
Üzeri için ;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Tepsiye sürmek için;
Biraz tereyağı yahut margarin
Tepsiyi kaplamak için;
2 su bardağı hindistan cevizi
İçerisine koymak için;
Ceviz (fındık, muz, damla çikolata vb…)
(isteğe bağlı dilerseniz sade olarakta yapabilirsiniz.)

Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak fırın tepsisinin tabanını yeterlice örtecek halde hindistan cevizini yayın (öncesinde tepsiye tereyağ/margarin sürerseniz muhallebiyi yayarken hindistan cevizi altından kaymaz. ).
Akabinde süt, un ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teli ile topaklanmaması için güzelce çırpın.
Orta ateşte çırpma teli ile daima karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca içine tereyağını ekleyin.
1-2 dakika tereyağı eriyene kadar karıştırıp muhallebiyi ocaktan alın.
Pişen muhallebiyi hindistan cevizi serptiğimiz tepsiye eşit halde yayarak spatula yardımıyla düzeltin.
Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. (iyice soğumaz ise sararken kırılma olur. ).
Muhallebi soğurken krem şantiyi de çırpın ve buzdolabında bekletin.
Muhallebi soğuduktan sonra üzerine krem şantiyi eşit bir formda yayın.
Uzunlamasına ve enine tam ortadan artı halde kesin.
Her modül 3-4 parmak eninde kesilip içerisine ceviz konulup içe yanlışsız rulo yaparak katlayıp yuvarlayın.
Dilerseniz sarmadan evvel fındık, muz, damla çikolata vs. Serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst