SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı hindistan cevizi
1 poşet kakaolu krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kakaolu muhallebi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için;
Muz
Toz antep fıstığı
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir tencereye sütü ekliyoruz. Üzerine bir su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao bunları güzelce kıvam alana kadar karıştırıp üstüne 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya ekleyelim.
1 su bardağı soğuk süt ile kakaolu krem şantimizi karıştırıyoruz buzdolabına atıyoruz.
Kare tepsimizi streç sinema ile kaplıyoruz. Üstüne 2 su bardağı hindistan cevizinin serpiyoruz eşit ölçüde dağıtalım, ne hazırladığımız kakaolu muhallebiyi dökelim dağıtalım, dağıttığımız muhallebinin üzerine kakaolu krem şantimizden ekliyoruz güzelcene eşit ölçüde dağıtıyoruz.
Dolaba atıp bekletin istediğiniz kadar bekletin lakin şayet aceleniz varsa erken yapıp dolaba atmanızda yarar var.
Dolaba koyduğumuz tepsiyi çıkartıp ortadan bir çizik atalım tepsi öteki tarafa çevirip istediğimiz boyutta keselim katlayalım, ben ortasına muz kattım isteğe nazaran tercih edebilirsiniz ve dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı hindistan cevizi
1 poşet kakaolu krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Kakaolu muhallebi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için;
Muz
Toz antep fıstığı
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir tencereye sütü ekliyoruz. Üzerine bir su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao bunları güzelce kıvam alana kadar karıştırıp üstüne 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya ekleyelim.
1 su bardağı soğuk süt ile kakaolu krem şantimizi karıştırıyoruz buzdolabına atıyoruz.
Kare tepsimizi streç sinema ile kaplıyoruz. Üstüne 2 su bardağı hindistan cevizinin serpiyoruz eşit ölçüde dağıtalım, ne hazırladığımız kakaolu muhallebiyi dökelim dağıtalım, dağıttığımız muhallebinin üzerine kakaolu krem şantimizden ekliyoruz güzelcene eşit ölçüde dağıtıyoruz.
Dolaba atıp bekletin istediğiniz kadar bekletin lakin şayet aceleniz varsa erken yapıp dolaba atmanızda yarar var.
Dolaba koyduğumuz tepsiyi çıkartıp ortadan bir çizik atalım tepsi öteki tarafa çevirip istediğimiz boyutta keselim katlayalım, ben ortasına muz kattım isteğe nazaran tercih edebilirsiniz ve dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı