SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Saray Sarması Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 bardak+ 1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
1 paket vanilya
Üzeri için;
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
İsteğe nazaran muz, çilek ,ceviz vb.
Altına dökmek için;
1,5 su bardağı hindistan cevizi
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle un,şeker, kakao bir kaba alınır.
Üzerine süt yavaş yavaş eklenir. Ve büsbütün karışana kadar karıştırılır.
Sonra ocağa alınır daima karıştırılır göz göz olunca ocağın altı kapatılır.
Üzerine vanilya ve tereyağı eklenir ve karıştırılır.
Daha sonra bi tepsiye hindistan cevizi serpilir.
Bu ortada karışım yüz tutmasın diye daima karıştırılır.
Daha sonra hindistan cevizi üzerine dökülür ve tepsine yayılır.
Soğutulmaya bırakılır bu ortada kremşanti hazırlanır.
Tamamen soğuyan tatlımızın üzerine kremşanti sürülür ve dolaba kaldırılır.
1 gece bekleyen tatlımız 10 yahut 12 eşit kesime bölünür.
Üzerine isteğe nazaran muz, çilek ,fındık ,ceviz eklenir ve dikkatlice sarılır. Yapana ve yineye şifa olsun
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 bardak+ 1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
1 paket vanilya
Üzeri için;
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
İsteğe nazaran muz, çilek ,ceviz vb.
Altına dökmek için;
1,5 su bardağı hindistan cevizi
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle un,şeker, kakao bir kaba alınır.
Üzerine süt yavaş yavaş eklenir. Ve büsbütün karışana kadar karıştırılır.
Sonra ocağa alınır daima karıştırılır göz göz olunca ocağın altı kapatılır.
Üzerine vanilya ve tereyağı eklenir ve karıştırılır.
Daha sonra bi tepsiye hindistan cevizi serpilir.
Bu ortada karışım yüz tutmasın diye daima karıştırılır.
Daha sonra hindistan cevizi üzerine dökülür ve tepsine yayılır.
Soğutulmaya bırakılır bu ortada kremşanti hazırlanır.
Tamamen soğuyan tatlımızın üzerine kremşanti sürülür ve dolaba kaldırılır.
1 gece bekleyen tatlımız 10 yahut 12 eşit kesime bölünür.
Üzerine isteğe nazaran muz, çilek ,fındık ,ceviz eklenir ve dikkatlice sarılır. Yapana ve yineye şifa olsun
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı