Saray Sarması (Bembeyaz) Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Tepsiye serpmek için:
1 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için:
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
İsteğinize nazaran süsleyebilirsiniz
Saray Sarması (Bembeyaz) Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tepsimize ( ben fırın tepsisi tercih ettim ) hindistan cevizimizi serpip her yerine gelecek biçimde dağıtıyoruz.
Daha sonra tenceremize unumuzu, şekerimizi ve sütümüzü katıp orta ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
Göz göz kaynamaya başlayınca tereyağımızı ve vanilyamızı ek edip uygunca karıştırıp kenara çekiyoruz.
Muhallebimizi hindistan cevizi serptiğimiz tepsimize heryerini kaplayacak biçimde döküyoruz.
Spatula yardımıyla üzerini düzeltip yeterlice soğuması için 1, 2 saat buzdolabına kaldırıyoruz.
Krem şantimize sütü ekleyip uygunca yoğunlaşana kadar mikser yardımıyla karıştırıyoruz.
Soğuyan muhallebimizin üzerine güzelce yayıyoruz.
Daha sonra muhallebimizi enlemesine ortadan kesiyoruz.(Uzunlamasına keserken ben 5 dilim olarak ayarladım. Toplamda 10 dilim oldu. En kenarları da çok ince kestim dolarken hoş bir görünüm olmasını sağladım)
Kestiğimiz muhallebi dilimlerini hafif alttan kaldırarak rulo yapıyoruz.
Rulo yaptıktan sonra tepsideki hindistan cevizine yeterlice bulayıp servis tabağına diziyoruz.
Daha sonra tekrar buzdolabına kaldırıp güzelce soğumasını bekliyoruz.
Üzerlerini dileğinize nazaran süsleyebilirsiniz.
Ben frambuaz ve yaban mersiniyle süslemeyi tercih ettim
Şimdiden afiyet olsun, sevgiyle kalın
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
Tepsiye serpmek için:
1 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için:
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
İsteğinize nazaran süsleyebilirsiniz
Saray Sarması (Bembeyaz) Tanımı Yapılışı
Birinci olarak tepsimize ( ben fırın tepsisi tercih ettim ) hindistan cevizimizi serpip her yerine gelecek biçimde dağıtıyoruz.
Daha sonra tenceremize unumuzu, şekerimizi ve sütümüzü katıp orta ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
Göz göz kaynamaya başlayınca tereyağımızı ve vanilyamızı ek edip uygunca karıştırıp kenara çekiyoruz.
Muhallebimizi hindistan cevizi serptiğimiz tepsimize heryerini kaplayacak biçimde döküyoruz.
Spatula yardımıyla üzerini düzeltip yeterlice soğuması için 1, 2 saat buzdolabına kaldırıyoruz.
Krem şantimize sütü ekleyip uygunca yoğunlaşana kadar mikser yardımıyla karıştırıyoruz.
Soğuyan muhallebimizin üzerine güzelce yayıyoruz.
Daha sonra muhallebimizi enlemesine ortadan kesiyoruz.(Uzunlamasına keserken ben 5 dilim olarak ayarladım. Toplamda 10 dilim oldu. En kenarları da çok ince kestim dolarken hoş bir görünüm olmasını sağladım)
Kestiğimiz muhallebi dilimlerini hafif alttan kaldırarak rulo yapıyoruz.
Rulo yaptıktan sonra tepsideki hindistan cevizine yeterlice bulayıp servis tabağına diziyoruz.
Daha sonra tekrar buzdolabına kaldırıp güzelce soğumasını bekliyoruz.
Üzerlerini dileğinize nazaran süsleyebilirsiniz.
Ben frambuaz ve yaban mersiniyle süslemeyi tercih ettim
Şimdiden afiyet olsun, sevgiyle kalın