Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Saray Lokumu Nasıl Yapılır

theking

Yeni Üye
Evde Saray Lokumu Nasıl Yapılır

Saray Lokumu Tarifi Resimli

Saray Lokumu Malzemeleri:
Muhallebi icin;
1 lt sut
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yarım paket margarin
10 yemek kaşığı toz şeker

Uzeri icin;
2 paket hindistan cevizi
1 paket krem şanti (Krem şantinin yapımı icinde ayrıca 1 bardak soğuk sute ihtiyac olacaktır)
İcerisine dovulmuş ceviz yada muz koyabilirsiniz

Tavsiyem muz daha cok lezzet veriyor

imagessaraylokumunasilyapilir5ad3ed6814f5e

Saray Lokumu Yapılışı: Oncelikle tatlımızın muhallebisini pişiyoruz (Biz yaptığımız tatlıyı fırın tepsisine yaydık sizde evinizde hangi tepsiyi uygun bulursanız ona yayabilirsiniz Not: muhallebiyi ince yayarsanız sararken daha az kırılıyor ve daha guzel gorunuyor) Yayacağımız tepsinin altına hindistan cevizi dokuyoruz ve muhallebiyi uzerine yayıyoruz ve soğumasını bekliyoruz Bu arada krem şantiyi yapıp dondurucuda bir sure bekletiyoruz Soğumuş olan tatlımızın uzerine hazırladığımız krem şantiyi suruyoruz ve uzun şeritler halinde ve enine kesiyoruz arasına zevke gore dovulmuş ceviz ya da muz dilimi koyabilirsiniz Daha sonra bir ucundan tutup sarıyoruz ve biraz daha hindistan cevizine bulayarak servis tabağına koyuyoruz Bu şekilde hepsini tamamladıktan sonra biraz daha buzdolabında bekletiyoruz ve bu super tatlı yemeğe hazır hale geliyor

Ben daha oncede buna benzer bir tatlı yemiştim ama yukarıdaki tarifte yapılanı ilk kez yedim harika bir lezzet Sizinde en kısa surede denemenizi tavsiye ederim

Afiyet olsun

Geri