AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Saray Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı un
125 gram tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya

Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı sos tavası da eritelim. Öbür bir tavada unu kısık ateşte daima karıştırarak kavuralım. Ocağı kapatalım.
Kavurduğumuz una erittiğimiz yağı ek edip, düzgünce karıştıralım. Şekeri ve vanilyayı ek edelim. Ocağı tekrar kısık ateşte açalım.
Kıvam alana kadar karıştırarak kavurmaya devam edelim. Kaşıkla biçim alıyorsa kıvamı olmuştur.
Helvamızı isterseniz düz bir tepsiye de basabilirsiniz. Yada kalıpta kullanabilirsiniz.
Buz dolabında 2-3 saat dinlendirin. Servisten 10-15 dk evvel buz dolabından çıkarıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst