AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Saray Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Saray Helvası Tanımı İçin Malzemeler
4,5 su bardağı un
250 gram tereyağ yada margarin
2 su bardağı pudra şekeri

Saray Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu uygun bir tavaya alıyoruz, kısık ateşte hafif rengi dönene kadar 20-25 dk karıştırarak kavuruyoruz .
Daha sonra tereyağı farklı bir tavada eritip kavurmuş olduğumuz una ek ediyoruz .
Pudra şekeride ekleyip 2-3 dk güzelce karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz .
Daha sonra borcama döküp yayıyoruz .
Üzerine güzelce bastırıp dilimliyoruz .
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerine isteğe bağlı fıstık, fındık, ceviz serpip servis yapıyoruz.
Saray Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst