AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Saray Helvası Tadında Susamlı Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Saray Helvası Tadında Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ yahut margarin
1 çay bardağı susam
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
2,5 su bardağına yakın un (unu kesinlikle denetimli eklemeniz lazım,hamur ne çok cıvık olacak ne de çok katı)
Yarım paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
Tarçın
Pudra şekeri

Saray Helvası Tadında Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ya da margarin eritilir ve içine susam ek edilir. 3 dakika kavrulur. Bu basamağa dikkat edilir ve susamların yakılmamasına ihtimam gösterilir.
Soğuduktan sonra kalan materyalleri ek edilir.
Güzel kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edilir.
İstenilen form verildikten sonra evvelce ısıtılmış 170° fırında üstü çok kızarmadan pişirilir.
Soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarçın serpilerek servise hazırlanır.
Afiyet olsun.

Belirttiğim ölçülerle yaklaşık olarak 30 adet çıkıyor.

Saray Helvası Tadında Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst