AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Saray Helvası (Çekme Helva)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Saray Helvası (Çekme Helva) Tanımı İçin Materyaller
2.5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
125 gr tereyağı ya da margarin
Vanilya

Saray Helvası (Çekme Helva) Tanımı Yapılışı

Öncelikle tereyağını eritin, kenarda beklesin.
Unu tavada on dakika boyunca güzelce kavurun, ancak elinizi hiç çekmeyin renginin dönmemesi gerekiyor.
Mis üzere kokusu çıkınca pudra şekeri ve vanilya ekleyin.
Akabinde da yağı ekleyin.
Ocaktan alın ve spatulanın karşıtıyla düzgünce ezin.
Küçük kare borcama alın üstüne yeterlice bastırıp, düzleştirin.
Sıcakken dilimleyin ve en az iki saat dolapta bekletin.
Afiyetle.
 
Geri
Üst