AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sarap yapiminda hangi meyve?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şarap yapımında hangi meyve?​

Meyve şarapçılığında en çok kullanılan meyve elmadır. Bunun yanı sıra armut; frenk üzümü, çilek, ahududu gibi üzümsü meyveler, ananas ve portakaldan da şarap yapılmaktadır.

Şarap mahzeni nasıl yapılır?​

Şarap loş ışık sever: Beyaz, kırmızı ya da roze farketmez; şarap doğrudan ışığı sevmez. Odanın sıcaklığı da tabii ki çok önemli. 13 -18 derece arasında loş ışık alan ve hafif nemli bir yer şarabı saklamak için ideal. Mesela serin, nemli ve penceresiz bir bodrum katı mükemmel bir seçenek olabilir.
Berraklaşan şaraplar sifon ile tortu üzerinden alınarak tortudan ayrılır ve şişelenir. Kalan tortuları uygun bir kaba toplayıp tekrar tortuların çökmesi beklenir, tortu üzerindeki berrak kısım alınarak değerlendirilir. Şarapların olgunlaştırılması konusunda da bilgi alabileceğiniz sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Hangi meyve suyundan şarap yapılır?
Tercihen elma suyu demiştim. Üzüm suyu ne kadar meyve şarabını yapmak konusunda doğru bir karar olarak görülse de üzümden şarap yapmak ile suyundan şarap yapmak bambaşka şeyler. Elbetteki ağız tadı kişiden kişiye değişir ama emin olun ki elma suyu ile yapacağınız şarap çoğu kişi tarafından sevilecektir.
Şarap ne kadar sürede fermente olur?
normal şartlar altında fermantasyonu 10-30 gün içinde tamamlanır. Çoğu kez, maya hücrelerin büyük kısmı çökmeye başlar. Berrak şarap çöken kısımdan ayrılır buna arıtma denir. Bundan sonra konteynırlar, şarabın hacmi ve sıcaklığı düşmeye başladığında bazen uygulanan “doldurma” (tamamlama) yöntemiyle dolu tutulur.

Kieselsol nasıl kullanılır?​

Kullanımı: Şarap ve Bira için; Gelasol 2gr/10lt oranında yarım çay bardağı su içinde 1 saat bekletilir. Aynı zamanda Klarisil 5gr/10 lt oranında şaraba eklenerek karıştırılır.Bir saat sonunda eriyen gelasol şaraba eklenerek karıştırılır. 2 ile 4 gün arası çökme gerçekleşir, Gelasol ürünümüze buradan ulaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst