SAP ürün ağacı nedir?
Ürün ağaçları (BOM’lar), üretilen bir kalemi veya bileşen grubunu oluşturmak için gereken kalemleri temsil eden malzeme listelerini veya ürün yapılarını saklamak için kullanılır. Ürün ağaçları, tanımladıkları nesneye referans olarak malzeme numaralarını kullanır.Ürün ağacını kim oluşturur?
Nihai ürünü üretmek için işletmeler öncelikle ürün ağaçlarını oluştururlar. Ürün ağaçlarında ihtiyaç duydukları malzemeleri ve bu malzemeleri tedarik etme yollarını belirlerler. Ürün ağaçlarının aslında ürün reçetelerinin birleşmesi ile oluştuğunu söyleyebiliriz.SAP SD BOM nedir?
Ürün ağacı kısaca, bir ürünü oluşturmak için kullanılan bileşenlerin listesidir. Üretimde bu kavram ürün reçetesi olarak da kullanılır. Satış & Dağıtım modülünde ise, satılabilir malzemelerden oluşan bir set olarak düşünülebilir.
Üretim ağacı nedir?
İngilizce karşılığı Product Tree olsa da, terminolojide Bill of Materials (BOM) olarak anılan ürün ağaçlarında, üretilmekte olan ürünün hangi malzemeden ne kadar birim kullanılarak üretildiği gösterilmektedir. Ürün ağacı, Üretim Planlama nın temel girdisidir.
Kategori ağacı Nedir?
Tanım gereği BTG bir kılavuz seti içeren ve ürünleri belirli kategorilere atayabilmenize yarayan bir ağaç.Ürün reçetesi nasıl yapılır?
Bir madde ürün reçetesini temel alarak şablon ürün reçetesi oluşturma- Servis yönetimi > Kurulum > Servis nesneleri > Şablon ürün reçeteleri’ne gidin.
- Şablon ürün reçetesi oluştur formunu açmak için Yeni’yi seçin.
- Ürün reçetesi satırlarını referanstan kopyala altından Ürün reçetesi’ni seçin.
Bom listesi ne demek?
Malzeme Listesi (BOM), ürün üretiminde zorunlu malzeme ve bileşenlerin tam bir listesidir. BOM sadece hammaddeleri değil aynı zamanda montaj, alt montaj, alt bileşen ve üretim sürecindeki diğer parçaları da kapsar. Malzeme Listesi formatı üretim süreçlerine bağlı olarak değişir.
Alternatif ürün ağacı nedir?
Alternatif ürün ağaçlarını genelde şirketler tedarikçi değişiminde veya bileşen değişiminde kullanabilirler. Uzun süredir tedarik ettiğiniz bir hammaddeyi termin-gümrük işlemleri nedeni ile değiştirmek zorunda kalabilirsiniz muadil bir hammadde ile alternatif bir reçete oluşturarak üretim planınıza devam edersiniz.