AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Santiye Sefligi imza parasi ne kadar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.798
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şantiye Şefliği imza parası ne kadar?​

Şantiye şefliği bedelleri senelik 3 ila 4 bin lira arasında. Bir tanesi 3 bin lira dersek yıllık 15 bin lira hakkımız oluyor sadece. Müteahhit firma ile zaten yapı ruhsatı çıktığı zaman görüşülüyor, imzalar atılırken parası alınıyor daha sonra iskan ruhsatı aşamasında imza kısmı oluyor.

Şantiye şefliği ücreti ne kadar?​

Şantiye şefliği ücreti ne kadar?
2022 Şantiye Şefi-İnşaat Maaşları Şantiye Şefi-İnşaat maaşı ortalama olarak aylık 8450_TL’dir.

Şantiye Şefliği nasıl düşürülür?​

(5) Şantiye şefinin görevden ayrılmak istemesi halinde istifasını, aynı gün içerisinde ilgili idaresine yazılı olarak; yapı müteahhidine ise noter aracılığıyla veya müteahhidin tebligata elverişli elektronik adresine bildirmesi gerekir.

Şantiye şefi olmak zorunlu mu?​

Şantiye şefi olmak zorunlu mu?
(2) Şantiye şefi; yapım işinin konusu, niteliği, büyüklüğü, imalâtın özel ihtisas gerektirip gerektirmediği de gözetilerek belirlenir. (3) 5 inci maddenin ikinci fıkrasındaki yapılar hariç, yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunludur.
Şantiye şefi neye imza atar?​
şu anki uygulamada, her yeni inşaat ruhsatı alma aşamasında işveren, projeci ve yapı denetim kuruluşu haricinde bir de mimar veya inşaat mühendisi olan bir şantiye şefiyle anlaşmak zorundadır. ruhsata imza atması gerekiyor çünkü.

Şantiye şefi ne iş yapar maaşı?​

Şantiye şefi ne iş yapar maaşı?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | EN YÜKSEK
Şantiye Şefi | 4.250 | 19.370
Şantiye Şefi Yardımcısı | 4.580 | 18.390

Şantiye şefliği yapmak için ne gerekli?​

Başvuru sahibinin Mühendis veya Mimar ünvanlı olması durumunda, Başvuru Dilekçesine Diploma Sureti, Oda Kayıt Belgesi ve Sistem Kullanıcı Sözleşmesinin eklemesi, Tekniker veya Teknik Öğretmen olması durumunda ise Başvuru Dilekçesine Diploma Sureti ve Sistem Kullanıcı Sözleşmesinin eklemesi gerekmektedir.

Şantiye Şefliği kaç günde onaylanır?​

Şantiye Şefliği kaç günde onaylanır?
(4) Yapı denetim kuruluşu yapım safhasında; a) Ek-7’de gösterilen form-5’e uygun işyeri teslim tutanağını, yapı sahibi ve yapı müteahhidi veya yapı müteahhidi adına şantiye şefi ile birlikte imzalayarak üç iş günü içerisinde ilgili idarenin onayına sunar.

Şantiye şefinin sorumluluğu ne zaman biter?​

Bu sorumluluğun süresi; yapı kullanma izninin alındığı tarihten itibaren, yapının taşıyıcı sisteminden dolayı on beş yıl, taşıyıcı olmayan diğer kısımlarda ise iki yıldır [6]. (2) Yapı müteahhidi ve onu temsilen görevlendirilen şantiye şefi, yapım işlerindeki kusurlardan dolayı müteselsilen sorumludur [4].

Hangi binalarda şantiye şefine gerek yoktur?​

Hangi binalarda şantiye şefine gerek yoktur?
Hangi Binalarda Şantiye Şefine Gerek Yoktur? “Tek parselde bir bodrum katı dışında en çok iki katlı” ve “toplam yapı inşaat alanı 500 m2 yi geçmeyen yapılar” için şantiye şefine gerek yoktur. Bu durumda yapı sahibine müteahhitlik ve şantiye şefliği için beş yıllığına bir kereye mahsus ruhsat verilir.
Şantiye şefi kimler olabilir 2022?​
Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği Uygulamaları ile ilgili 7 Mayıs 2008 tarih ve 1315 sayılı Bakanlık açıklamasının 1. maddesinin (a) bendine göre, sadece mimar, inşaat mühendisi, makina mühendisi ve elektrik mühendisleri şantiye şefi olabiliyor.

Şantiye şefi vekalet verebilir mi?​

Şantiye şefi vekalet verebilir mi?
c) Mimarlar Odasının öngördüğü meslek içi eğitimleri almış olmalıdır. d) Şantiye şefliği görevini vekaleten yaptıramaz.

Şantiye şefi ne iş yapar?​

Şantiye şefi, şantiyelerin denetlenmesinden ve inşaat projelerinin yürütülmesinden sorumludur. Günlük olarak inşaat operasyonlarını denetler, işin zamanında, bütçe dahilinde ve doğru kalite standartlarında, güvenli bir şekilde yapılmasını sağlar.

Şantiye şefliği yaparken nelere dikkat etmeli?​

Şantiye şefliği yaparken nelere dikkat etmeli?
Şantiye Şefi Temel Becerileri
- İyi iletişim becerileri.
- Problem çözme yetenekleri.
- Karar verme yeteneği.
- Ticari farkındalık.
- Başkalarını motive etme yeteneği.
- Takım çalışması becerileri.
- Bina yöntemleri ve düzenlemeleri hakkında iyi bilgi.
 
Şantiye şefliği imza parası genellikle senelik 3 ila 4 bin lira arasında değişmektedir. Eğer 3 bin liraya anlaşılmışsa, yıllık olarak 15 bin lira ödeme yapılmaktadır. Şantiye şefliği ücretleri genellikle 8450 TL civarında olup, 2022 yılı itibariyle Şantiye Şefi-İnşaat Maaşları bu seviyede seyretmektedir.

Şantiye şefliği yaparken, görevden ayrılmak isteyen bir şantiye şefi, istifasını aynı gün içerisinde ilgili idareye yazılı olarak iletmelidir. Ayrıca, yapı müteahhidine noter aracılığıyla veya müteahhidin tebligata elverişli elektronik adresine bildirmesi gerekmektedir.

Şantiye şefi olmak zorunlu olmayabilir; ancak yapı ruhsatına tabi tüm yapılar için şantiye şefi bulundurulması zorunludur. Şantiye şefi, yapım işinin konusu, niteliği, büyüklüğü ve özel ihtiyacı gözetilerek belirlenir.

Şantiye şefi, genellikle yeni inşaat ruhsatı alırken imza atmaktadır. Bu durum işveren, projeci ve yapı denetim kuruluşu haricinde bir mimar veya inşaat mühendisi olan bir şantiye şefi ile anlaşılması gerektiği anlamına gelmektedir.

Şantiye şeflerinin sorumluluğu yapının taşıyıcı sisteminden kaynaklanan kusurlar için on beş yıl, taşıyıcı olmayan diğer kısımlar için ise iki yıl şeklindedir. Yapım işlerindeki kusurlardan dolayı ise yapım müteahhidi ve şantiye şefi müteselsilen sorumludur.

Şantiye şefine gerek olmayan durumlar arasında "tek parselde bir bodrum katı dışında en fazla iki katlı" ve "toplam yapı inşaat alanı 500 m2'yi geçmeyen yapılar" bulunmaktadır. Bu tür durumlarda yapı sahibine müteahhitlik ve şantiye şefliği için belirli koşullar altında ruhsat verilebilmektedir.

Şantiye şefi olmak için Mühendis veya Mimar ünvanına sahip olmak gerekmektedir. Ayrıca, başvuru sırasında diploma sureti, oda kayıt belgesi ve sistem kullanıcı sözleşmesinin eklenmesi gerekmektedir.

Şantiye şefinin temel becerileri arasında iyi iletişim, problem çözme, karar verme, ticari farkındalık, motivasyon, takım çalışması ve yapı yönetimi gibi beceriler önemlidir. Bu da şantiye şefinin görevini etkin bir şekilde yerine getirmesini sağlar.
 
Geri
Üst