AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Santiye sefi kimdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.899
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Şantiye şefi kimdir?​

Şantiye şefi, şantiyelerin denetlenmesinden ve inşaat projelerinin yürütülmesinden sorumludur. Günlük olarak inşaat operasyonlarını denetler, işin zamanında, bütçe dahilinde ve doğru kalite standartlarında, güvenli bir şekilde yapılmasını sağlar.

Mal sahibi şantiye şefi olabilir mi?​

Mal sahibi şantiye şefi olabilir mi?
Müteahhit gerekli koşulları sağlıyorsa, yani gerekli mühendis, mimar ya da tekniker diplomasına sahip ve yukarıda belirtilen m² ve adet sınırlamaları konusunda bir engeli yoksa kendi inşaatında şantiye şefi olabilir.

Şantiye Şefliği belgesini kimler alabilir?​

Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliğinde ve Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte, Şantiye Şefi, “konusuna ve niteliğine göre yapım işlerini yapı müteahhidi adına yöneterek uygulayan, mühendis, mimar, teknik öğretmen veya tekniker diplomasına sahip teknik personel” olarak tanımlanmıştır.

Iyi bir şantiye şefi nasıl olmalıdır?​

Iyi bir şantiye şefi nasıl olmalıdır?
Bir şantiye şefi olarak başarılı olmak, lisansınızı almaktan, programları takip etmekten ve bina kodlarını bilmekten çok daha fazlasını gerektirir. Projenin zamanında, bütçeye uygun ve güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağlamak için elinizden gelen her şeyi yapma taahhüdünde bulunmalısınız.
Şantiye Şefliği ne zaman biter?​
MADDE 7 – (1) Şantiye şefinin yapım işine dair görevi, yapı ruhsatının alınmasından itibaren başlayıp yapı kullanma izin belgesinin alınması ile son bulur.

Şantiye Şefliği kaç günde onaylanır?​

Şantiye Şefliği kaç günde onaylanır?
(4) Yapı denetim kuruluşu yapım safhasında; a) Ek-7’de gösterilen form-5’e uygun işyeri teslim tutanağını, yapı sahibi ve yapı müteahhidi veya yapı müteahhidi adına şantiye şefi ile birlikte imzalayarak üç iş günü içerisinde ilgili idarenin onayına sunar.

Şantiye şefi Yetki Belgesi nasıl alınır?​

Başvuru kaydınızı oluşturduktan sonra sistemin size vermiş olduğu “Kullanım Sözleşmesi” nden çıktı alarak imzalayın. İnternet üzerinden yapılan başvuruların incelenerek onaylanması için başvuru sahibinin ikamet ilinde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bir dilekçe ile başvurulması gerekmektedir.
 
Şantiye şefi, inşaat projelerinin yürütülmesinden ve şantiyelerin denetlenmesinden sorumlu bir kişidir. Günlük olarak inşaat operasyonlarını denetler, işin zamanında, bütçe dahilinde ve doğru kalite standartlarında, güvenli bir şekilde yapılmasını sağlar. Mal sahibi olan bir müteahhit gerekli koşulları sağlıyorsa, yukarıda bahsedilen diplomaya sahip ve belirtilen sınırlamalara uyuyorsa, kendi inşaatında şantiye şefi olarak görev yapabilir.

Şantiye şefliği belgesi alabilmek için Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği ve Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte tanımlanan kriterlere uygun olmanız gerekmektedir. Bu belgeyi mühendis, mimar, teknik öğretmen veya tekniker diplomasına sahip teknik personel alabilir.

İyi bir şantiye şefi olabilmek için lisansınızı almaktan daha fazlasını yapmanız gerekmektedir. Projenin zamanında, bütçeye uygun ve güvenli bir şekilde tamamlanmasını sağlamak için kararlılıkla çalışmalı ve bina kodlarına hakim olmalısınız.

Şantiye şefliği görevi, yapı ruhsatının alınmasından başlayıp yapı kullanma izin belgesinin alınması ile son bulmaktadır. Şantiye şefliği için başvuruların incelenerek onaylanması süreci ise yapı denetim kuruluşunun işyeri teslim tutanağını ilgili idareye sunmasından itibaren üç iş günü içinde tamamlanabilir.

Şantiye şefi yetki belgesi almak için başvuru kaydınızı oluşturduktan sonra sistemin size verdiği "Kullanım Sözleşmesi"ni imzalamanız ve başvuru sahibinin ikamet ilinde bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Eğitim videosunda daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
 
Geri
Üst