- Konu Yazar
Santa Monica college nasıl girilir?
Santa Monica College Başvuru ve Kabul Kriterleri- Lise mezunu olmak (Uluslararası öğrenciler için)
- En az 18 yaşını doldurmuş olmak.
- TOEFL’da 450’ye eşit bir İngilizce seviyesi (Bilgisayar temelli TOEFL’da 133)
- IELTS en az 5,5 puan almış olmak.
Community College bölümleri nelerdir?
Amerika’da Community CollegeAmerikada üniversite okumak kaç yıl?
Amerika üniversitelerinde lisans eğitimi (Bachelors Degree) dört yıl sürer. Lisans derecesi almak için temel olarak 2 seçeneğiniz vardır. Dört yıllık bir üniversiteye doğrudan başvuru yapabilir ve eğitiminize doğrudan dört yıllık bir üniversitede başlayabilirsiniz.
Türk lise diploması Amerikada geçerli mi?
Öğrenci kültürlerarası denklik işlemleri sayesinde öğrenci sahip olduğu diplomayı Amerika’daki eğitim kurumları için eşdeğer kılabiliyor. Diplomanın eşdeğer kılınması, öğrencinin Amerika’daki eğitim kurumlarına kolay bir şekilde başvuru yapabileceği anlamına geliyor.
SAT sınavı kazanılırsa ne olur?
Bazı üniversiteler, aldığınız SAT puanına göre yüksek lisans bursu vermektedir. Bazı iş başvurularında SAT puanı aranır. ACT ile karşılaştırıldığında, adaylar matematik, yazma ve İngilizce sorularında SAT için daha fazla zamana sahip olurlar. Sınavda sadece lise matematik konuları test edilir.Kanada’da ücretsiz üniversite var mı?
Kanada’da ücretsiz üniversite bulmak biraz zor olabilir, ancak eğitiminizi burslarla herhangi bir ücret ödemeden masrafsız çıkartabilirsiniz. Bu açıdan 1921 yılında kurulan Edmonton Concordia Üniversitesi, uluslararası öğrenciler için iyi bir seçenek olabilir.Kanada devlet üniversiteleri ücretli mi?
Kanada’da üniversite ücretleri başvurmak istediğiniz üniversite ve bölüme göre farklılık gösterir. Ortalama bir Kanada Üniversitesi fiyatı yıllık eğitim ücreti $20,000- $45,000 CAD Kanada doları arasında değişir. Üst sıralamada yer alan Kanada üniversite fiyatları $45,000-$65,000 CAD Kanada doları arasında değişir.