Sansevieria ne anlama gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
208.613
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sansevieria ne anlama gelir?​

Sansevieria adı, 18. Yüzyılda, İtalya’da yaşayan, bahçıvanların hamisi, Sanseviero prensi Raimond de Sangro dan gelmektedir. Trifasciata üç şeritli anlamına gelmektedir. Türkçe’de Paşa Kılıcı, İngilizcede Kaynana Dili ve Yılan Bitkisi olarak adlandırılmıştır.
Kaç çeşit kılıç çiçeği vardır?
Doğal ortamda ortalama 60 çeşidi bulunduğu söylenen kılıç çiçeğinin kapalı mekanlarda yetiştirmek için tercih edilen ve yaygın olarak bilinen 4 çeşidi bulunmaktadır.

Kılıç çiçeği ne anlama gelir?​

Muhammed S.A.V. en sevdiği çiçek olduğuna inanılan bu çiçek; rivayetlere göre 1 metreyi geçtiğinde, tutulan dilek kabul olurmuş.
Sansevieria çiçeği Nedir?
Sansevieria, Asparagaceae ailesine ait bir bitkidir. Peygamber kılıcı adıyla da bilinmektedir. Paşa kılıcı yapraklarının uzunluğu bir metreyi geçerse ve çiçeğini açarsa ev alınacağına dair bir inançta toplumumuzda yer almaktadır.
Süs bitkisi, daha çok gösterişli çiçek ya da yaprakları için bahçe bitkisi ya da ev bitkisi (salon çiçeği) olarak yetiştirilen, besin amaçlı olmayan, süs, çiçekçilik ya da bahçecilik amaçlı bitkilerdir. Çiçeği olsun olmasın Türkçede halk arasında Çiçek adıyla da yaygındır.
Paşa kılıcı peygamber kılıcı aynı mı?
Kılıç çiçeği, bilinen diğer isimleri ile Peygamber kılıcı, Paşa kılıcı ve Sanseveria olarak anılan, bazı türleri yeşil tonları ve bazı yeşil dikey yaprakların kenarları kusursuz ve net bir sarı şeritli görünümde bulunan ortalama 70 çeşidi bilinen ev bitkisidir.

Peygamber kılıcının çiçek açması ne demek?​

Birisi, peygamber kılıcı bitkiniz çiçek açarsa eğer ki çok nadir çiçek açar, ev sahibi olma durumunuz. Diğer inanç ise, yavru olarak sizin büyüttüğünüz kılıç çiçeği eğer 100 santim ve üzerinde boya ulaşırsa yine ev sahibi oluyormuşsunuz… Yani ev almak için önce bir adet kılıç çiçeği almanız gerekli gibi görünüyor…
Kılıç çiçeği nerede durmalı?
Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.

Paşa Kılıcı Çiçeği gerçek mi?​

Renkli paşa kılıcı Gerçek mi?
Boyanın dekorasyon amaçlı yapıldığını ve bitkiye herhangi bir zararı olmadığını aktaran Battal, “Sansevieria bitkisi, paşa kılıcı olarak da biliniyor. İthal olarak boyanmış halde Hollanda’dan geliyor. Kadifemsi bir doku veren boya ile boyanıyor. Bitkiye herhangi bir zararı yok, bitki büyümeye devam ediyor.
Sansevieria trifasciata Peygamber kılıcı olarak bilinen bu bitki de zehirli iç mekan bitkileri arasında sayılabilir. Yapraklarında zehirli kimyasallar ihtiva ettiği için çocukların yatak odaları gibi yerlerde kullanılması önerilmez.
Sansevieria neden kurur?
Yaprak uçlarının kurumaya başlaması ise bitkinin yeteri kadar su alamadığı anlamına gelir. Ayrıca klorlu su, toprakta perlit olması ve bitkinin besinsiz kalması da uçlarda kurumaya yol açar.

Sansevieria çiçeği bakımı nasıl yapılır?​

Toprağının iyice kuruduğundan emin olduğunuzda sulama yapınız. 2-3 Haftada bir sulamanız yeterli olacaktır. Kışın daha az su vermelisiniz. Fazla suyun saksının altındaki delikten aktığına emin olun, fazla su bitkinin köklerinin çürümesine sebep olabilir.
Kılıç çiçeği nasıl canlandırılır?
Kılıç çiçeği, çok suyu sevmediği için yaz aylarında hafta 2-3 kez, kış aylarında 15 günde 1 kez sulanması önerilmektedir. Daha çok salon ve ofis gibi kapalı alanlarda yetiştirilen kılıç çiçeğinin rüzgarlı ve soğuk ortamlardan uzak tutulması gerekir. Yaz aylarında daha az rüzgar alan balkonlarda da yetiştirilebilir.

Kılıç çiçek uçları neden kurur?​

Toprakta yeteri kadar vitamin ve mineral olmaması çiçeklerin yapraklarında sararmaya neden olur. Topraktan yeteri kadar beslenemeyen kökler gövdeye de besin ulaştıramaz. Bu durumda besin takviyeleri veya toprak değişimi yapılması gerekir. Her çiçeğin hava, ışık ve su ihtiyacı diğerlerine göre farklıdır.
 
Geri
Üst