AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sanofi nasil bir firma?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sanofi nasıl bir firma?​

Tüm Dünya’da yüze yakın ülkede faaliyet gösteren, kurumsal, insana değer veren. çalışanlarının konforunu ön planda tutan, maddi tatmini yüksek bir ilaç firması.
Sanofi şirketi kime ait?
Sanofi, 2004 yılında Aventis ve Sanofi Synthelabo’nun birleşmesiyle kurulan Sanofi S.A. bünyesindeki çok uluslu 100 ülkede faaliyet gösteren bir ilaç şirketidir. Fransa menşeli Sanofi Grubu Türkiye çatısı altında; Zentiva, Genzyme, Sanofi Grubu toplanmaktadır.

Sanofi satılıyor mu?​

Geçen hafta özel sermaye şirketi Advent International ve Singapur varlık fonu GIC, İsveçli ilaç üreticisi Orphan Biovitrum’u 8 milyar dolara satın almıştı. Sanofi’nin satın almayı son çeyrekte tamamlaması planlanıyor.
Sanovel kime ait?
Türkiye’nin en büyük ilaç şirketlerinden olan Toksöz Grup’a ait Sanovel’in yüzde 30’u 200 milyon dolara (1 milyar 120 milyon TL) Lüksemburg merkezli Yamma Investments’a satıldı.
LASİX idrar söktürücü (diüretik) adı verilen bir ilaç grubuna dahildir. Diüretikler böbreklerden idrarın atılım hızını artıran ve aynı zamanda su ve tuz kaybı yapan ilaçlardır. Vücutta bulunan aşırı suyun atılmasına yardımcı olmak için veya yüksek tansiyon tedavisinde kullanılır. LASİX güçlü bir idrar söktürücüdür.
Sanofi 100 mg nedir?
Penisteki kan damarlarının gevşemesine yardımcı olarak cinsel uyarı sırasında kanın penise akımını sağlamak suretiyle etki gösterir. VİGRANDE sadece cinsel yoldan uyarılmanız durumunda doğal yolla sertleşme (ereksiyon) oluşmasına yardım eder.

Sanofi ne üretiyor?​

Bugün ürün portföyünün kutu bazında %88’i, değer bazında %48’i, toplam ilaç sektörü üretiminin ise yüzde 15’ini Türkiye’nin yıllık 327 milyon kutu üretimi ile en büyük üretim tesisi olan Sanofi Lüleburgaz üretim tesisinde gerçekleştiriyor.
Erol Toksöz kim?
Türkiye ilaç pazarında ilk 10 sırada yer alan Sanovel’in temelini eczacı Erol Toksöz, 1975’te kurduğu Galenos Ecza Depoları ile attı. Toksöz, bu ilk adımdan sonra art arda büyüme adımları attı. 1982’de Adilna İlaç firmasını satın alan Toksöz, 1983 yılında ise Sanovel’i kurdu.

Ahmet Toksöz kim?​

Ahmet ve Zafer Toksöz kardeşler ile birlikte, anneleri Sebahat Toksöz de yönetim kurulu başkanı olarak şirketlerde görev aldı. Şimdilerde dava konusu olan Sanset Gıda’nın da sahibi olan Toksöz Ailesi, Türkiye’nin en zengin 100 ailesi listesinde de yer almıştı.

Geri