Şanlıurfanın Güçlü Mutfağından Hamurlu Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet orta uzunluk soğan
1 paket erişte
Yarım çay bardağı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 buçuk su bardağı nohut
Şanlıurfanın Güçlü Mutfağından Hamurlu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 2 su bardağı yeşil mercimeğimizi kaynatalım. Akabinde kaynamış 1 buçuk su bardağı nohutumuzu ekleyelim ve 1 paket eriştemizi de ek edelim.
Akabinde 1 çay kaşığı tuzu ek ediyoruz. Kaynamasına müsaade verelim 5 dakika daha.
Sonra 1 küçük tavada 1 adet orta uzunluk soğan ince kıyalım ve az yarım çay bardağı sıvı yağda kavuralım.
Soğanlar solduktan sonra altını kapatıp yemeğimizin içerisine ek edelim 4 yahut 5 dakika daha kaynamasına müsaade verelim ve kapatalım.
Yemeğimiz sunuma hazır kesinlikle deneyin yapanlara şimdiden afiyet olsun .
Şanlıurfanın Varlıklı Mutfağından Hamurlu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet orta uzunluk soğan
1 paket erişte
Yarım çay bardağı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 buçuk su bardağı nohut
Şanlıurfanın Güçlü Mutfağından Hamurlu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle 2 su bardağı yeşil mercimeğimizi kaynatalım. Akabinde kaynamış 1 buçuk su bardağı nohutumuzu ekleyelim ve 1 paket eriştemizi de ek edelim.
Akabinde 1 çay kaşığı tuzu ek ediyoruz. Kaynamasına müsaade verelim 5 dakika daha.
Sonra 1 küçük tavada 1 adet orta uzunluk soğan ince kıyalım ve az yarım çay bardağı sıvı yağda kavuralım.
Soğanlar solduktan sonra altını kapatıp yemeğimizin içerisine ek edelim 4 yahut 5 dakika daha kaynamasına müsaade verelim ve kapatalım.
Yemeğimiz sunuma hazır kesinlikle deneyin yapanlara şimdiden afiyet olsun .
Şanlıurfanın Varlıklı Mutfağından Hamurlu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı