Şanlıurfa Şıllık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Krep için;
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çimdik tuz
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pekmez (İsteğe göre konulmayadabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı
Diğer malzemeler;
Ceviz
Fıstık
Şanlıurfa Şıllık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Krep malzemelerinden önce süt, su ve yumurtayı iyice çırpıp, un ve tuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz (Harcımız da topaç kalmamasına dikkat edelim)
Hazırladığımız harcımızdan yağladığımız krep tavasına 1 kepçe döküyoruz ve krep gibi arkalı önlü pişiriyoruz ve pişen kreşleri tek tek gazete veya bez üstüne serip, soğumaya bırakıyoruz.
Şerbetimiz için su, şeker ve kullanılacaksa pekmezi koyup, ocağa alıyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz. Alını kapatıp tereyağını da ekleyip, ılımaya bırakıyoruz.
Daha sonra yuvarlak borcama 2 krep ceviz içi yapıp, tüm krepler bittikten sonra ister benim kestiğim gibi ister baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine şerbeti döküp, fıstık içi iLe süsleme yaptıktan sonra tatlımız servise hazırdır
Not : Bu tatlının servisi konusunda rulo şeklinde var her bir krep içine ceviz serip kalın rulo yaptıktan sonra dilimleyip tabakta üzerine şerbeti döküp servis yapabilirsiniz. Örnek görselini sizinle paylaştım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Şanlıurfa Şıllık Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Krep için;
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çimdik tuz
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı pekmez (İsteğe göre konulmayadabilir)
1 yemek kaşığı tereyağı
Diğer malzemeler;
Ceviz
Fıstık
Şanlıurfa Şıllık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Krep malzemelerinden önce süt, su ve yumurtayı iyice çırpıp, un ve tuzu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz (Harcımız da topaç kalmamasına dikkat edelim)
Hazırladığımız harcımızdan yağladığımız krep tavasına 1 kepçe döküyoruz ve krep gibi arkalı önlü pişiriyoruz ve pişen kreşleri tek tek gazete veya bez üstüne serip, soğumaya bırakıyoruz.
Şerbetimiz için su, şeker ve kullanılacaksa pekmezi koyup, ocağa alıyoruz ve bir taşım kaynatıyoruz. Alını kapatıp tereyağını da ekleyip, ılımaya bırakıyoruz.
Daha sonra yuvarlak borcama 2 krep ceviz içi yapıp, tüm krepler bittikten sonra ister benim kestiğim gibi ister baklava dilimi şeklinde kesin. Üzerine şerbeti döküp, fıstık içi iLe süsleme yaptıktan sonra tatlımız servise hazırdır
Not : Bu tatlının servisi konusunda rulo şeklinde var her bir krep içine ceviz serip kalın rulo yaptıktan sonra dilimleyip tabakta üzerine şerbeti döküp servis yapabilirsiniz. Örnek görselini sizinle paylaştım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
Şanlıurfa Şıllık Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı