Sandiviç Poğaça Ve Kaşarlı Salamlı Poğaça Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Sandiviç Poğaça Ve Kaşarlı Salamlı Poğaça Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
250g tereyağı
1 yaş maya
2 yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur elde edelim)
Üzeri için;
Kaşar peynir
Bacon (Özyöremden) isteğe bağlı salamda kullanabilirsiniz
Sandiviçlerin ortası için;
Damak tadına nazaran değiştirebilirsiniz. Ben salam kullandım kaşar peyniride çok hoş yakışıyor

Sandiviç Poğaça Ve Kaşarlı Salamlı Poğaça Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tereyağını, maya, şeker, tuz, yumurtanın beyazı ve sütü derin bir yoğurma kabına alalım. Bütün gereçler eriyene kadar karıştıralım.
Daha sonra yavaşça unu ek edelim yumuşak bir hamur elde edelim yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamurumuzu iki modüle bölelim, hamurun yarısından portakal büyüklüğünde yuvarlaklar elde edip fırın tepsisine dizelim mayalanmaya bırakalım.
Yarım saat kadar mayalanan bezelerin üzerlerine rendelenmiş kaşarpeyniri ve küçük doğranmış salamları ekleyelim ve üzerine hafif bastıralım.
Hamurun öteki yarısından eşit küçük bezeler elde edelim bezeleri yuvarlak halde açalım ortalarına yağ sürüp dörde katlayalım (Ben zeytinyağı kullandım)
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişirelim. Soğuduktan sonra sandiviçleri isteğe nazaran servis edebilirsiniz afiyet olsun
Sandiviç Poğaça Ve Kaşarlı Salamlı Poğaça Bir Hamurdan İki Çeşit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst